Netto-bil fanget i parade for Islamisk Stat

Dansk Supermarked afviser at have nogen som helst aktiviteter i Mellemøsten - også selv om en Netto-lastbil angiveligt blev fotograferet i en IS-kontrolleret del af Irak forleden

Netto er ufrivlligt kommet med på et billede fra Irak, hvor ISIS-militante kører paradekørsel nordvest for Bagdad. (Foto: Iraqi Security)
Netto er ufrivlligt kommet med på et billede fra Irak, hvor ISIS-militante kører paradekørsel nordvest for Bagdad. (Foto: Iraqi Security)

Der er langt til vestens koalitionsstyrker nær Rutbah i West Anbar-provinsen i Irak.

I hvert fald hvis man spørger en repræsentant fra Iraks sikkerhedsstyrke, som har publiceret en række fotos på hjemmesiden thegatewaypundit.com. Billederne viser angiveligt hundredvis af ISIS-militante med løftede våben, som kører paradekørsel med de karakteristiske sorte ISIS-flag langs vejkanten. Og repræsentanten skriver 'hvor er koalitionsstyrkerne' underbilledet.

Det kan godt være, at der er langt til koalitionsstyrkerne. Til gengæld ser det ud til, at Nettos gode tilbud er lige ved hånden.

Det viser et af billederne i serien fra optoget, hvis ægthed det ikke har været muligt for Ekstra Bladet at få bekræftet.

Du kan se alle billederne i serien her

På billedet er en af de karakteristiske skriggule anhængervogne toneangivende i billedet. Og Nettos gigantiske logo på siden af vognen og Netto-hunden med bærepose i munden er ikke til at tage fejl af.

Der er ingen gode tilbud på vej
Så skulle man måske tro, at Netto og Dansk Supermarked har øjnet, at også ISIS-militante har behov for gode tilbud i nærområdet. Eller at koncernen har købt varer i Irak, som måske er på vej til den kræsne skare kunder i Danmark.

Men det har Netto ikke, lyder det fra Sussi Staugaard, der er projektchef i kommunikationsafdelingen hos Dansk Supermarked.

- Ingen af Dansk Supermarkeds kæder eller vores logistikleverandører har aktiviteter i Mellemøsten, så hvis der er tale om et ægte foto, er den eneste mulighed, at en af vores logistikleverandører har solgt anhængeren videre uden at tage folieringen af, siger Sussi Staugaard.

Ifølge projektchefen er det tænkeligt, at anhængeren er solgt af en logistikleverandør i enten Danmark eller Tyskland. Hvad der så er sket med anhængeren er mere tvivlsomt. Men det undrer Sussi Staugaard, at folieringen ikke er blevet taget af, sådan som det ellers normalt sker ved videresalg.

Efter at Ekstra Bladet har gjort Dansk Supermarked opmærksom på billedet har virksomheden sendt en orientering ud til samtlige af sine logistikleverandører i Bilka, Føtex, Salling og Netto-butikkerne, så det ikke kommer til at ske fremover.

- På baggrund af det uheldige billede har vi indskærpet over for vores logistikleverandører, at det også kommer til at ske, siger projektchefen til Ekstra Bladet.

ISIS-folkene fejrer angiveligt nogle af organisationens fremskridt i byen Ramadi 100 kilometer nordvest for Bagdad.

92 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere