Annonce:
Annonce:

Netto-direktør i angreb på supermarkedsgigant: - Jeres varer er alt for dyre

Nettos landedirektør kritiserer Coop, som han mener tager alt for mange penge for deres økologiske varer

Annonce:
Følg Samfund

De seneste uger har debatten om økologi raset i det ganske land.

Debatten blev kickstartet af en forside i Coops medlemsblad Samvirke, der viser en mand iført beskyttelsesdragt, mens han spiser konventionelt dyrket salat.

Nu blander Nettos landedirektør, Brian Seemann Broe, sig og langer i et debatindlæg i Politiken ud efter Coop, som han mener sælger deres økologiske varer for dyrt.

- Prisen er fortsat den største barriere for, om kunderne vælger økologi. Det er der masser af beviser på. Desværre er det en velkendt sandhed, at supermarkeder i mange år har kunnet sikre en højere avance på økologiske varer og altså har haft en større fortjeneste ved salg af økovarer, skriver han blandt andet i indlægget.

Overfor Ekstra Bladet uddyber han sin kritik af Coop, der blandt andet ejer Kvickly, Fakta, Superbrugsen og Irma.

Annonce:

- Vi sidder løbende og følger op på priserne og har for nylig lavet et pristjek på vores varer over for Coops varer. Normalt plejer der at være omkring 10 procent forskel i vores priser, fordi der jo selvfølgelig er forskel på, om man er en discountbutik, som vi er i Netto, eller om man er et supermarked som eksempelvis Superbrugsen eller Føtex. Men det, der undrer mig ved det her pristjek, er, at Coops priser på økologiske varer er væsentligt dyrere end vores og er helt oppe mellem 20 og 40 procent dyrere i for eksempel Superbrugsen, siger Brian Seemann Broe til Ekstra Bladet.

Ikke en fair løsning
For bare få år tilbage lavede Coop en strategi for økologiske varer, som lød på, at flere skulle have råd til økologi.

Derfor undrer det også Brian Seeman Broe, at det tilsyneladende ikke er til at mærke på deres priser.

- Det er vigtigt for os i Netto, at alle har råd til økologi, og at man kan få det til fair priser. Vores standpunkt er, at jo mere økologi, vi kan få, jo bedre. Det har de hos Coop også givet udtryk for, og de gør også meget for økologien. Derfor studser jeg over, at de bliver ved med at have så høje priser på deres økologi. Jeg synes ikke, at det er moralsk forsvarligt, at der er så store avancer og så store forskelle i deres priser på økologi i forhold til os, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Annonce:

Useriøs kritik
Hos Coop giver de ikke meget for kritikken fra Nettos landedirektør. Ifølge informationsdirektør Jens Juul Nielsen bliver kritikken givet på et forkert grundlag.

- Jeg synes, det er useriøst, når vores priser bliver sammenlignet med en discountbutiks priser. Det svarer til at sammenligne Ekstra Bladet med en gratisavis. Den her påstand om, at vi er 20 procent dyrere er slet ikke dækkende, og det klæder ikke Netto at sammenligne på den måde. Det er meget usagligt, og det er ufint at bruge sådan nogen metoder, siger han til Ekstra Bladet og understreger, at han udover det ikke ønsker at blande sig i debatten.

Ifølge Brian Seeman Broe er der dog intet at komme efter i forhold til deres undersøgelse.

Annonce:

- Jeg synes, at det er sagligt, og at vi har gjort det på en god og faktuel måde. Vi har købt økologiske varer i Superbrugsen og så har vi sammenlignet priserne med tilsvarende varer i Netto, og derfra har vi vores resultater. Vi har selvfølgelig også taget højde for, at der er forskel på en discountbutik og et almindeligt supermarked. Så jeg synes ikke, det er berettiget at kalde os usaglige, siger han.

Han holder derfor også fast i sin kritik af Coop.

- Det ændrer ikke på, at jeg synes, at den her prisforskel er alt for stor, understreger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: