Netto indfører pant på plastikposer

Det bliver fremover dyrere at få en indkøbspose med hjem fra Netto - men til gengæld kan du aflevere den igen

Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Fra 16. april starter Netto et forsøg i alle kædens butikker på Fyn, hvor der bliver lagt 50 øre oven i prisen for en pose.

Det skriver Netto i en pressemeddelse.

Den ekstra pris er nemlig et helt nyt tiltag, hvor der fremadrettet er pant på poser fra discountforretningen, så man nu også kan aflevere posen igen og få en krone tilbage.

– Når plastik bliver anvendt og genbrugt korrekt i detailbranchen, er det et godt produkt, men plasten bliver et problem, hvis den ender som affald og mikroplast til skade for miljøet og dyrelivet. Det er vores klare og langsigtede mål, at intet af den plast, der anvendes i Netto, ender i naturen, siger Michael Løve, der er administrerende direktør i Netto International.

Han fortæller til TV2, at Netto stadig håber, at kunderne vil genbruge deres poser.

- Men når du så synes, at posen ikke hænger sammen mere, og er moden til en udskiftning, så køber du en ny. Men samtidig afleverer du den gamle, og får panten retur, siger han.

De returnerede poser vil efterfølgende blive indsamlet og afleveret til genanvendelse, oplyser Netto.

Kæmper med plastik-problem
Foreløbig er det altså planen at forsøget skal køre i enkelte butikker, så Netto kan gøre sig nogle erfaringer omkring tiltaget, inden det eventuelt gøres til en landsdækkende ordning.

Ordningen er startet som et samarbejde mellem Netto, Dansk Supermarked og WWF Verdensnaturfonden som et led i en kampagne om at finde løsninger på verdens plastikproblemer i Danmark og udlandet.

- Naturen er ved at blive kvalt i plastik. Det skal vi have stoppet. Sammen med Dansk Supermarked Group kan vi nu både fjerne endnu mere plastik fra naturen og samtidig sikre, at danskerne kan købe ind med god samvittighed. Hvis der er plastik i Nettos, føtex’ eller Bilkas egne varer, vil den være bæredygtig og let at genanvende – samtidig vil stort set al unødvendig plastik være væk fra hylderne i fremtiden. I dag er en god dag for naturen og verdens vilde dyreliv, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.