Annonce:
Annonce:

New York-avis sviner Trump: Hjernedød zombie-klovn

Den tabloide new yorker-avis New York Daily News er bestemt ikke medlemmer af Donald Trumps fanklub

(Foto: New York Daily News)
(Foto: New York Daily News)
Annonce:
Følg Samfund

Donald Trump kom så og sejrede ved det andet primærvalg i den amerikanske præsidentvalgkamp.

I New Hampshire var de republikanske vælgere ikke i tvivl om, at det er den flamboyante rigmand, der skal være partiets bud på en præsidentkandidat, der skal dyste mod demokraterne.

Med en knusende sejr fik han revanche for det overraskende nederlag i det første primærvalg i Ohio, hvor han tabte til outsideren Ted Cruz. Men denne gang fik han 34 procent af de republikanske stemmer mere end dobbelt så mange, som den ukendte guvernør fra Ohio, John Kasich, der kom ind på en andenplads.

Lektor efter Trump-triumf: Svært at kalde ham klar favorit

Der er dog ikke nogen tvivl om, at byggematadoren ikke lige populær alle steder i USA. Den tabloide new yorker-avis New York Daily News har nemlig ingen problemer med at sige deres uforbeholdne mening om den republikanske favorit.

Annonce:

Med ordene den 'Dawn of the brain dead' (den hjernedøde genopstår, red), har de bragt Trump på forsiden sminket som en klovn.

(Foto: New York Daily News)
(Foto: New York Daily News)

Forsiden er en klar reference til den populære zombiefilm 'Dawn of the dead', hvilket bliver endnu mere klart, når man læser teksten under forsideordene.

'Klovnen kommer tilbage til livet med sejr i New Hampshire, mens bevidstløse zombier kommer frem i flokke', står der på forsiden, hvor der allernederst bliver konstateret, at Bernie Sanders vandt stort over Hillary Clinton hos de demokratiske vælgere.

Her kan du se Trumps tale efter sejren i New Hampshire. (Video: AP)

Trump efter sejren: Jeg vil blive den bedste job-præsident, Gud har skabt

Det er dog ikke første gang, at en avis kommer med meget utvetydige synspunkter om den kontroversielle kandidat.

Tyske Der Spiegel bragte den 30. januar en forside, hvor de møde bogstaver skrev 'WAHNSINN', hvilket på dansk betyder vanvid.

Det var dog ligne Donald Trump dårligt, hvis han lod sig gå på af de negative forsider.

Annonce:

Byggekongen da heller ikke tynget af beskedenhed, da han natten til onsdag dansk tid gik på podiet og takkede vælgerne for sejren ved primærvalget i staten New Hampshire.

- Jeg vil blive den bedste job-præsident, Gud har skabt. Husk det, lyder det sejrssikkert fra rigmanden, der har taget det republikanske parti med storm.

Trump om rivalen Cruz: Han er en 'Pussy'

Donald Trump indledte talen med at takke sin familie, ikke mindst konen Melania, for at have 'troet på ham fra dag ét'.

- Vi vil gøre noget, der er så godt og så hurtigt og så stærkt, at verden vil respektere os igen, tro mig, siger han til tilhængerne.

- Vi vil gøre dette land stærkt igen. Vi vil begynde at vinde igen. I bliver så glade. Vi gør Amerika stort igen. Måske det største nogensinde, sagde han videre.

Sanders vandt jordskredssejr
Hos demokraterne vandt Bernie Sanders sikkert med 60 procent af stemmerne, mens Hillary Clinton får godt 38 procent.

Annonce:

Den næste afstemning i primærvalget, hvor de to partier skal finde deres respektive præsidentkandidater, finder sted i staten South Carolina 20. februar.

Senere følger den vigtige 'super-tirsdag' 1. marts, hvor en række delstater, herunder Texas, North Carolina, Georgia og Virginia, afholder primærvalg.

Præsidentvalget i USA holdes 8. november. Her bliver det afgjort, hvem der skal afløse den nuværende præsident, Barack Obama.

Sådan foregår primærvalget:

* De to store partier i USA, Demokraterne og Republikanerne, holder vælgermøder - såkaldte caucuses - og primærvalg for at udpege deres præsidentkandidat. Tilhængere af hvert enkelt parti kan pege på, hvem de ønsker som kandidat.

* Reglerne er forskellige fra stat til stat.

* Kandidaterne kæmper om at vinde delegerede, der skal pege på en kandidat ved partikonventet senere på året. Størstedelen af de delegerede vil efter primærvalgene være bundet til at stemme på en bestemt kandidat, mens nogle såkaldte superdelegerede ikke på forhånd er bundet til en kandidat.

* Iowa er den første delstat, der holder valgmøder, mens det første primærvalg holdes 9. februar i New Hampshire.

* 1. marts er den såkaldte 'Super Tuesday', hvor der er primærvalg i adskillige delstater, herunder Texas, Georgia, North Carolina og Virginia.

* De sidste primærvalg holdes i juni. På dette tidspunkt er det dog som regel afgjort, hvem der bliver præsidentkandidater.

* Kandidaterne udpeges formelt på partiernes landsmøder, der i USA går under betegnelsen konventer. Republikanernes er i år 18.-21. juli, mens Demokraternes finder sted 25.-28. juli.

* Selve præsidentvalget holdes 8. november.

Kilde: Ritzau

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: