New York har snart flere bekræftede coronatilfælde end hele Italien

3565 mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde i delstaten New York - heraf 630 i det seneste døgn

Krisen rammer hårdt i USA, hvor sundhedssystemet ser noget anderledes ud end eksempelvis herhjemme. Video: Ritzau/Scanpix, Redigering: Emma A. Svendsen.
Følg Samfund

I løbet af et enkelt døgn har den amerikanske delstat New York registreret 630 dødsfald som følge af coronavirus.

Det siger delstatens guvernør, Andrew Cuomo, lørdag.

Det er det hidtil højeste antal coronadødsfald i delstaten på et døgn.

I alt har 3565 mennesker, der var smittet med coronavirus, mistet livet i New York, der er den hårdest ramte af USA's 50 delstater.

New York har nu registreret i alt 113.704 tilfælde af coronasmitte. Det er en stigning på omkring 11.000 i forhold til fredag og næsten dobbelt så mange tilfælde som for en uge siden.

Omkring halvdelen af de mange smittetilfælde - 63.306 - er konstateret i New York City.

Dermed er delstaten 11.000 bekræftede tilfælde fra at have flere registrerede corona-smittetilfælde end hele Italien. Det sydeuropæiske land har 60 millioner indbyggere, mens der bor 20 millioner i delstaten New York.

Italien har lørdag registreret i alt 124.632 tilfælde i de omkring seks uger, udbruddet har stået på. Det omfatter også de patienter, der er døde af coronasmitten, og dem der er blevet raske igen.

Som i mange andre lande må det formodes, at der er et betydeligt mørketal af coronasmittede. Der er desuden forskel på landenes teststrategier.

I sin daglige briefing siger guvernør Cuomo, at antallet af smittetilfælde i delstaten kan gå hen og toppe indenfor 4 til 14 dage. Det er noget, der vil sætte det i forvejen hårdt pressede sundhedssystem under yderligere pres.

Derfor vil USA's føderale regering i Washington nu indsætte personale og senge til coronapatienter i Javits Center på Manhattan. Her vil man kunne tage imod op til 2500 patienter.

New York, som er USA's corona-epicentrum, ventes at få mangel på respiratorer, når der kommer flere coronapatienter på intensivafdelingerne.

Cuomo takker Kina i sin briefing lørdag. Den kinesiske regering har doneret 1000 respiratorer, der ventes at blive leveret senere lørdag.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind