New York Post: Danske værtshuse forsøges underlagt streng sharia-zone

Mens Københavns Politi nedtoner balladen blandt værtshusejere på Nørrebro, der føler sig udsat for chikane af unge muslimer, så blæser New York Post historien op

Støjbergs besøg på værtshuset Mucki Bar på Nørrebro har fået omtale i New York Post. (Foto: Jonas Olufson)
Støjbergs besøg på værtshuset Mucki Bar på Nørrebro har fået omtale i New York Post. (Foto: Jonas Olufson)

Først fortalte Radio24Syv, at flere værtshusejere på Nørrebro føler sig chikaneret af en gruppe unge muslimer, der både opkræver formuer i beskyttelsespenge, og som også vil indføre alkoholfri zoner for at respektere deres muslimsk-fundamentalistiske overbevisning.

Siden valgte Københavns Politi så at fortælle, at problemet slet ikke er så stort endda.

Og nu vælger et af verdens mest læste medier - amerikanske New York Post - så at blande sig i debatten. Med et ledsagende billede af en velskænket fadøl og under overskriften 'Københavnske barer plaget af lokale som forsøger at gennemtvinge sharia-lov' får historien alt, hvad den efter avisens opfattelse kan trække.

- Københavnske værtshusejere trygler om regerings-beskyttelse mod muslimske aktivister, der forsøger at gennemtvinge en streng 'sharia-zone', skriver New York Post.

Bar-ansatte var i radioen
Det var onsdag, at Heidi Dyr­ne­sli fra Café Heim­dal ved Nør­re­bro Sta­tion i København stod frem i Radio24Syv og fortalte om de udfordringer, som hun har med unge lømler.

- For nylig kom nogle unge mænd ind på baren og råbte, at alle gæster skulle for­lade ste­det. De råbte så, at ste­det til­hø­rer dem, og at Nør­re­bro hører under sha­ria, så der ikke måtte drik­kes alko­hol, sagde hun.

Krimi Værtshuse udsat for hærværk og afpresning: De råber, at 'Nørrebro hører under sharia'

Også værts­hu­se­jer Bir­gitte Fis­cher, der ejer ­Mucki Bar på Nør­re­bro sam­men med sin mand Moham­med Ahmed, for­t­alte i programmet, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det vil have mindst 60.000 i 'beskyt­tel­ses­penge'.

Det er ikke gået ubemærket hen i et af verdens største aviser, at flere værtshus-ansatte på Nørrebro har fortalt om chikane. (Foto: Jonas Olufson)
Det er ikke gået ubemærket hen i et af verdens største aviser, at flere værtshus-ansatte på Nørrebro har fortalt om chikane. (Foto: Jonas Olufson)

Ingen bevis på religiøst motiv
Men Københavns Politi valgte kort tid efter at nedtone problemerne. Og afviste i øvrigt også, at de unges trusler skulle være religiøst betingede. Det skete i en pressemeddelelse.

- At unge lovovertrædere råber om sharialovgivning mens de begår hærværk er imidlertid langt fra ensbetydende med, at forbrydelsen har et religiøst motiv, skrev politiets kommunikationsafdeling.

Den udmelding får imidlertid ikke New York Post til at holde sig tilbage i den fremstilling af sagen, som nu deles med millioner af mennesker verden over.

- Virksomhederne hævder, at de er blevet chikaneret og deres forretninger udsat for hærværk af organiserede grupper af teenagere og unge mænd, der er imod sprut, spil og andre handlinger, som strider mod Sharia eller islamisk lovgivning, skriver avisen.

Støjberg-kontrovers omtalt
New York Post nævner også, at integrationsminister Inger Støjberg (V) har besøgt Nørrebro for at vise støtte til de nødlidende værtshusejere. Men ifølge New York Post kom der intet ud af besøget.

- Andet end at hun blev svinet til og kaldt 'fascist' og 'nazist' af en håndfuld protesterende, skriver New York Post.

New York Post beretter også om, hvordan Inger Støjberg siden gik i dialog med de demonstrerende og opfordrede dem til at tage sig en uddannelse og finde et job.

Det fik hun ifølge New York Post imidlertid ikke det store ud af. I stedet blev hun mødt af flere mishagsytringer.

I forbindelse med værtshusejernes opråb, har blandt andet ejerne af Nørrebro-værtshuset Mucki Bar, rettet en hård kritik mod Københavns Politi.

Værtshusejerne mener ikke, at politiet har taget deres anmeldelser om brostenkast og krav om beskyttelsespenge alvorligt. Blandt andet har politiet ifølge værtshusejerne ignoreret tryk på overfaldsknapper og været omkring 20 minutter om at reagere på opkald til alarmcentralen.

Søren Pind forsikre, at politiet vil fange de unge uromagere på Nørrebro og sætte dem i fængsel. (foto: BORBERG THOMAS) Dansk politik Søren Pind til sharia-bande: Tremmerne venter

Den opfattelse er Københavns Politi dog ikke enige i.

- I det eksempel, der har været fremme i dag fra Mucki Bar, viser politiets registreringer, at politiet var tilstede fire minutter efter, at alarmopkaldet blev modtaget på Politigården, oplyser Københavns Politi.

Uacceptabel adfærd
Politiet understreger dog, at man tager dagens historier om afpresning, hærværk og shariaråb meget alvorligt:

- Hærværk, truende adfærd og pengeafpresning af lovlydige butiks- og restaurationsejere er selvfølgelig helt uacceptabelt, lyder det fra politiet:

- Det er ikke nyt for Københavns Politi, at der kan være problemer med utilpassede unge på indre og ydre Nørrebro. Der er derfor en høj patruljeringsfrekvens i området, så responstiden er lav, slutter pressemeddelelsen.

533 kommentarer
Vis kommentarer