Annonce:
Annonce:

New York Times: Danmark har en frastødende ond strategi

Danmark bliver nødt til at lede håndteringen af krisen, står der blandt andet i avisens leder om flygtninge-situationen

I januar debatterede Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen flygtningesituationen. Se eller gense det her
Annonce:
Følg Samfund

Danmark fortsætter med at trække overskrifter i de internationale medier, efter at et flertal i Folketinget i sidste uge vedtog 'smykkeloven', hvor myndighederne kan beslaglægge flygtninges genstande og kontanter.

Smykkelov går verden rundt: 'Breaking News'

Nu er det New York Times, der i avisens leder tirsdag sætter fokus på Danmarks håndtering af flygtningekrisen.

- I hvad der blandt landene i Europa en gang imellem kan fremstå som et kapløb mod bunden om at se, hvem der kan byde asylansøgere mindst velkommen, har Danmark indført en frastødende ond strategi: at sjæle fra mennesker på flugt fra krig, indleder avisen lederen.

Midt i image-krise: Nina Agdal forsvarer Danmark

Annonce:

I lederen bliver loven beskrevet som 'Danmarks seneste indsats for at afvise folk fra Syrien og andre flygtninge', og avisen nævner også indrykningen af annoncer i libanesiske aviser, og at flygtningene må vente længere på at få deres familier til landet.

New York Times: Danmark må gå forrest
Men herefter skriver avisen, at Danmark med 20.000 asylansøgere sidste år er et af de lande, der har taget imod flest pr. indbygger, mens USA ifølge avisen kun har taget imod 2.647 af de mere end 4,5 millioner syrere på flugt.

Efter ny asyl-lov: Danske ambassader i charmeoffensiv

Ifølge New York Times må de vestlige lande stå sammen i håndteringen af flygtninge-krisen - og særligt de danske politikere skal ifølge avisen tage den opgave på deres skuldre:

- Danmark bliver nødt til at lede håndteringen af denne krise, skriver avisen, der bruger den begrundelse, at Danmark var den første nation til at underskrive FN's Flygtningekonvention i 1951.

Omstridte asylstramninger er blevet vedtaget

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: