Ni-årig dropper ud af universitetet: Det gik alt for langsomt

Laurent Simons og hans forældre kan ikke blive enige om tidsplanen for hans bachelor. Så nu stopper han og tager til USA

Ni-årige Laurent Simons kommer ikke til at gøre sin bachelor på universitetet i Eindhoven færdig. Foto: Ritzau Scanpix
Ni-årige Laurent Simons kommer ikke til at gøre sin bachelor på universitetet i Eindhoven færdig. Foto: Ritzau Scanpix

Niårige Laurent Simons trak overskrifter verden rundt med nyheden om, at han snart var færdig med sin bachelor i elektroteknologi på Det Tekniske Universitet (TUE) i Eindhoven.

Vidunderbarnet fra Belgien blev af sine lærere beskrevet som et geni, og planen var, at han skulle til eksamen og dermed blive færdig med sin bachelor i december måned.

Niårigt geni tæt på at tage bachelor på universitetet

Men nu er Laurent Simons droppet ud af TUE uden at færdiggøre sin bachelor. Det er sket efter han og hans forældre, Lydia og Alexander, er blevet uenige med uddannelsesinstitutionen om, hvornår han skulle være færdig.

Det skriver CNN.

Ifølge skolen havde man anbefalet Simons-familien at vente med at gøre sine studier færdige til midten af 2020, fordi han stadig har mange eksamener, der skal bestås.

- Dette ville stadig, på alle måder, være en fænomenal hurtig tidsplan, siger Det Tekniske Universitet til CNN.

Tre års uddannelse på ti måneder
De forklarer, at Laurent Simons far, Alexander Simons, flere gange har givet udtryk for et ønske om, at sønnen skulle blive færdig med sin bachelor, mens han stadig er ni år gammel, 'hvilket betyder, at Laurent skal bestå sin bachelor, der normalt tager tre år, indenfor ti måneder.'

Det belgiske vidunderbarn har Albert Einstein som forbillede. Foto: Ritzau Scanpix
Det belgiske vidunderbarn har Albert Einstein som forbillede. Foto: Ritzau Scanpix

Alexander Simons, der også har talt med CNN, fortæller, at der ikke tidligere har været nogen problemer med familiens tidsplan for Laurents uddannelse.

Uenighederne har nu fået familien til at tage en beslutning om, at Laurent Simons dropper ud af TUE. Han har nemlig fået et tilbud om at tage en doktograd på et universitet i USA, og det ville ikke blive muligt at dele hans tid mellem de to skoler.

- Indimellem er man nødt til at tage et valg, siger Alexander Simon.

- Hvis han ikke gør det, ved man aldrig, om han vil få den mulighed igen, fortsætter faren. Han er overbevist om, at TUE bevidst forsøger at forsinke Laurents studier, fordi de er klar over, at han vil tage sin PhD-grad på et andet universitet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

- Den måde, de gør tingene på, er ikke korrekt. Laurent tilhører ikke dem, siger faren.

Den udlægning kan skolen i Eindhoven dog langt fra genkende.

- Vi forsøger aldrig at holde vores studerende for os selv. Det ville aldrig være en motivation at frustrere nogen, siger Ivo Jongsma, der er talsmand for TUE.

I deres udtalelse i forbindelse med den nye udvikling i Laurent Simons' uddannelse skriver skolen desuden, at det er 'beklageligt', at familien Simons har afvist deres tidsplan.

- Hans supervisor nød at arbejde sammen med ham, ikke blot på grund af hans enorme talent, men også fordi han er meget godhjertet og nysgerrig dreng. Derfor er døren stadig åben for ham, hvis han vil færdiggøre sin uddannelse - så længe betingelserne er realistiske, lyder det fra universitet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Der er endnu ingen officiel dato for, hvornår Laurent Simons skal starte på universitet i USA. Familien vil ikke afsløre hvilken skole, der er tale om, før han er færdig med det første forløb.

- Vi vil ikke lægge pres på ham, siger Alexander Simons.