Ni kunstige holme skal anlægges syd for København

Der skal anlægges ni nye, kunstige holme ved Avedøre Holme, syd for København. Projektet kan blive det største udviklingsprojekt i danmarkshistorien

Der skal anlægges ni nye, kunstige holme ved Avedøre Holme, syd for København. Projektet kan blive det største udviklingsprojekt i danmarkshistorien.

Det oplyser TV 2 mandag morgen.

Der bliver tale om et af de største erhvervsområder i Nordeuropa med hjem for 12.000 arbejdspladser.

Området vil blive på omkring tre kvadratkilometer. I alt tre millioner kvadratmeter skal fyldes op med jord, og det er planen, at jordopfyldningen skal i gang om tre år.

Regeringen vil fremlægge sin plan klokken 11.00 på et pressemøde mandag.

Der er stor mangel på erhvervsgrunde på Sjælland, oplyser TV2.

I forslaget fremgår det også, at man vil flytte Københavns store vandrensningsanlæg, Lynetten, til én af de nye holme.

Dermed kan man slå to fluer med et smæk. Lynetten spærrer nemlig i øjeblikket for et andet enormt udviklingsprojekt i Københavns havn: Lynetteholm, der med tiden skal rumme en ny bydel i København med 35.000 indbyggere.

Pengene til det store projekt skal ske ved at sælge grunde.

Danmarks Silicon Valley
Planerne får direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen til at juble.

Han forventer, at de kan tiltrække tusindvis af nye arbejdspladser.

- Jeg tror, at holmene kan blive et europæisk Silicon Valley, som både virksomheder og vidensinstitutioner og højt kvalificeret arbejdskraft vil søge til. Jeg ser mange perspektiver i det, siger han til Ritzau.

Brian Mikkelsen forventer, at det nye erhvervsområde vil blive et trækplaster for virksomheder, der beskæftiger sig med digitalisering og grøn omstilling.

- Vi får et markant erhvervsområde, der betyder, at vi vil stå klarere i forhold til andre byregioner som Berlin, Amsterdam og London, når virksomheder skal træffe beslutning om, hvor de vil placere deres udviklingsafdelinger eller hovedsæder, siger han.

385 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere