Ni kunstige holme skal anlægges syd for København

Der skal anlægges ni nye, kunstige holme ved Avedøre Holme, syd for København. Projektet kan blive det største udviklingsprojekt i danmarkshistorien

Der skal anlægges ni nye, kunstige holme ved Avedøre Holme, syd for København. Projektet kan blive det største udviklingsprojekt i danmarkshistorien.

Det oplyser TV 2 mandag morgen.

Der bliver tale om et af de største erhvervsområder i Nordeuropa med hjem for 12.000 arbejdspladser.

Området vil blive på omkring tre kvadratkilometer. I alt tre millioner kvadratmeter skal fyldes op med jord, og det er planen, at jordopfyldningen skal i gang om tre år.

Regeringen vil fremlægge sin plan klokken 11.00 på et pressemøde mandag.

Der er stor mangel på erhvervsgrunde på Sjælland, oplyser TV2.

I forslaget fremgår det også, at man vil flytte Københavns store vandrensningsanlæg, Lynetten, til én af de nye holme.

Dermed kan man slå to fluer med et smæk. Lynetten spærrer nemlig i øjeblikket for et andet enormt udviklingsprojekt i Københavns havn: Lynetteholm, der med tiden skal rumme en ny bydel i København med 35.000 indbyggere.

Pengene til det store projekt skal ske ved at sælge grunde.

Danmarks Silicon Valley
Planerne får direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen til at juble.

Han forventer, at de kan tiltrække tusindvis af nye arbejdspladser.

- Jeg tror, at holmene kan blive et europæisk Silicon Valley, som både virksomheder og vidensinstitutioner og højt kvalificeret arbejdskraft vil søge til. Jeg ser mange perspektiver i det, siger han til Ritzau.

Brian Mikkelsen forventer, at det nye erhvervsområde vil blive et trækplaster for virksomheder, der beskæftiger sig med digitalisering og grøn omstilling.

- Vi får et markant erhvervsområde, der betyder, at vi vil stå klarere i forhold til andre byregioner som Berlin, Amsterdam og London, når virksomheder skal træffe beslutning om, hvor de vil placere deres udviklingsafdelinger eller hovedsæder, siger han.

385 kommentarer
Vis kommentarer