Niårig dreng skød bjørn til sin fødselsdagsfest

Reed Sutley fejrede sin ni års fødselsdag ved at dræbe en bjørn

En sort bjørn som denne blev skudt af niårige Reed Sutley. (Foto: AP, Gerald Herbert)
En sort bjørn som denne blev skudt af niårige Reed Sutley. (Foto: AP, Gerald Herbert)

Til danske fødselsdagsfester er stopdans, stoleleg og 'sæt halen på grisen' klassiske lege.

I Canada er det anderledes. I hvert fald da Reed Sutley fejrede sin ni års fødselsdag. Her havde han sammen med sine venner placeret sig på en platform, hvorfra han iagttog bjørne, som bevægede sig ind mod en lysning.

Her begyndte bjørnene at spise det mad, der var lagt ud til dem, hvorefter Reed Sutley sigtede og dræbte en af de sorte bjørne.

Se også: Mor købte kokain til datter i fødselsdagsgave

Seancen blev filmet af Reed Sutleys far, Greg, som efterfølgende lagde det på YouTube (hvor det nu er fjernet igen, red.). I teksten, der fulgte med videoen, skrev han:

'Reed nedlagde sin første bjørn med et perfekt skud.'

Men der gik ikke længe, før YouTube-videoen fik mange kritiske kommentarer med på vejen. En bruger skrev bl.a.:

'Greg, min ven, du skulle skamme dig for at tage børn med ud på en tur med det ene formål at dræbe et uskyldigt dyr... Hvorfor fanden griner børnene... efter de slog det ihjel?'

Det skal dog fuldt lovligt at skyde bjørnene i Canada, så hverken Reed Sutley eller hans far Gred har begået forbrydelser. Det skriver The Mirror.

Løven Cicil var berømt og elsket af turister i Hwange National Park i Zimbabwe (Foto: AP) Samfund - 7. sep. 2015 - kl. 10:47 Løvedræber: 'Jeg vidste ikke, at løven havde et navn'

19 kommentarer
Vis kommentarer