Nicolaj lagde video på facebook: Nu bliver han smidt ud af gymnasiet

Han stod fast på, at han ikke havde snydt - det kostede ham uddannelsen

Se videoen der fik Nicolas bortvist her (Video: Privat)

En video på facebook ender med at koste Nicolaj Silberg sin gymnasieuddannelse.

Nicolaj Silberg blev bortvist fra sin SRP-eksamen, fordi hans undervisere mente, at han ikke havde lavet sin opgave selv.

Halvanden måned efter sin eksamen, blev Nicolaj hevet ud fra undervisningen og op på et kontor, hvor uddannelseschefen sammen med lærerne ville have afklaret, om Nicolaj selv havde skrevet opgaven.

- De sagde til mig, at jeg havde afleveret en for god opgave, i forhold til hvad jeg normalt præsterer, siger Nicolaj Silberg til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men jeg synes, at det er latterligt. Man kan ikke dømme en person for at tage sig sammen.

Nicolaj havde ikke kigget på opgaven siden han havde afleveret den over halvanden måned tidligere, og han blev meget overrasket over, at det pludselige møde handlede om snyd.

- Klappen gik bare ned for mig, og jeg følte mig som en idiot, for jeg kunne slet ikke svare på noget som helst, siger Nicolaj til Ekstra Bladet.

Mødet gik ikke godt, for Nicolaj kunne ikke svare på mange af spørgsmålene af den simple årsag, at han ikke kunne huske svarene.

STX på Campus Bornholm, hvor han går, skrev på baggrund af det møde en afgørelse til ham, hvor de fastholder mistanken om snyd.

Nicolajs forældre skrev til skolen og klagede - og de bevidnede, at Nicolaj havde arbejdet meget intensivt med opgaven, og ikke snydt som skolen ellers påstod.

Desværre hjalp det ikke, og derfor lavede Nicolaj en video, for at gøre opmærksom på uretfærdigheden.

Den er nu delt over 130 gange på facebook.

I videoen fortæller Nicolaj, at han mener, at der må ligge et hævnmotiv bag bortvisningen.

Men det skulle han aldrig have gjort.

Videoen var for meget for Campus Bornholm, og i en skriftlig henvendelse bad de ham om at fjerne den, fordi de pågældende lærere var nævnt med navn.

Ellers ville han blive bortvist.

- Jeg kan ikke have en skole, hvor lærerne risikerer, at blive hængt ud på facebook, hvis de har en konflikt med en elev, siger uddannelseschef på STX Campus Bornholm, Klaus Kristiansen til Ekstra Bladet.

Nicolaj valgte derfor at fjerne videoen og uploade en ny, hvor han stadig forklarer om sin situation, men nu uden at nævne navne på lærere.

Men den gik ikke mente Campus Bornholm.

- Det er jo ikke lærerne, der står bag bortvisningen om snyd. Det er mig, der har truffet den beslutning, og det har jeg også forklaret Nicolaj, siger uddannelseschef Klaus Kristiansen til Ekstra Bladet.

- Men det fik ham ikke til at ændre meget, og jeg kunne ikke have en elev siddende i en klasse, velvidende at han havde puttet de her ting på facebook.

Derfor valgte skolen at bortvise Nicolaj torsdag formiddag.

Fordi han bor på Bornholm, hvor der kun er én mulighed for at tage en studentereksamen, er Nicolaj nu tvunget til at flytte fra øen, eller tage tredje år på fjernstudie, hvis han vil gennemføre sin studentereksamen.

Du kan se videoen over artiklen

Opslag på facebook kan ikke bare koste dig uddannelsen, det kan også koste dig en tur i fængsel.

En australsk kvinde røg en tur bag tremmer, for at poste et billede af en bil, der holdt parkeret på en handicapplads.

Læs om den skøre historie her

285 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere