Nicoline var offer for mobning: Sådan 'overlever' man

I flere år havde Nicoline Jensen en knude i maven, når hun skulle starte i skole efter sommerferien

Nicoline Jensen kender alt til følelsen af at skulle starte i skolen efter sommerferien med en knude i maven. Hun blev mobbet fra 3. klasse - indtil 7. hvor hun skiftede skole.

Hun oplevede at blive skubbet, sparket, svinet til og holdt udenfor af en flok piger, der ganske enkelt bare havde set sig sur på hende.

- Jeg kan huske det ligeså tydeligt. Aftenen før skolen startede, begyndte knuden at vokse i maven. Og jeg havde svært ved at sove om natten, fortæller Nicoline, der i dag er 14 år og skal starte i 9. klasse. Noget hun glæder sig meget til . Det vender vi  tilbage til.

Se også: Lærer: Forældre nægter at deres børn er modbydelige

Men dengang måtte den lyshårede pige overbevise sig selv om, at det nok ikke ville blive så slemt. At pigegruppen, der mobbede hende nok havde fået bedre ting at tage sig til.

- Jeg tænkte hvert år, at det da måtte være 'so last year' at drille mig. Men også, at jeg nok skulle klare mig uanset hvad. At jeg bare skulle være stærk og holde ud.

Ryk videre - hurtigst muligt
Nicoline vidste, at mareridtet ville være ovre, når hun startede i 7. klasse, hvor det var aftalt, at hun skulle skifte skole. I dag ville både hende selv og hendes forældre ønske, at de havde flyttet hende noget før.

Se også: Forældre til mobbeoffer: Det er umuligt at stoppe

- Det kan vi jo ikke gøre noget ved nu. Men mit råd til andre vil være, at lige så snart mobningen bliver slem, så skal man bare videre hurtigst muligt. Dengang var jeg meget urolig for, om det ville blive værre på den nye skole. Men man skal jo tænke på, at det ikke kan blive værre, fortæller Nicoline.

Nicoline vil også opfordre andre, der har oplevet mobning til at:

- Huske sig selv på, at der er en udvej.

- At, når du skrifter skole, skal du lægge rollen som mobbeoffer fra dig - husk - du starter på en frisk. Ingen kender dig. Så du kan være dig selv.

- Opsøg det gode selskab - ikke det dårlige. Selv om du føler dig ensom, så hold dig væk fra dem, du ikke kan stole på. Det gør det bare værre for dig selv.

Glæder sig til at starte
- Selv når det er aller sværest, så hold humøret oppe. Smil til verden og forvent at den på et eller andet tidspunkt, smiler tilbage til dig.

Når Nicoline på mandag starter i skole på Tre Falke Skolen på Frederiksberg er det med stor forventning på den gode måde.

- Jeg har det rigtig godt i skolen nu. Jeg glæder mig rigtig meget til at se mine klassekammerater igen. Især pigerne, siger hun med glæde i stemmen.

Det er især sommerferiens eskapader, der skal deles, blandt andet sommerflirten Dan fra England, som hun mødte på en spejderlejr i Holland. Men Nicoline glæder sig lige så meget til at tale om, hvad det sidste år i folkeskolen mon bringer.

- Det er jo et meget vigtigt år. Er sikker på det bliver rigtig spændende rent fagligt. Men det kommer nok også til at handle lidt om drenge, lyder det.

Fra cirka klokken 20.20 kan du chatte med Gitte Artby fra DR Ultra-programmet Klassekabalen. Allerede nu kan du begynde at stille spørgsmål  om ting som trivsel, mobning og om, hvordan det er at være lærer under den nye skolereform.

Se også: LIVE: Chat med Gitte Artby fra Klassekabalen

88 kommentarer
Vis kommentarer