Nigerianske kvinder handles som sexslaver i Danmark

Der blev i 2016 handlet rekord mange mennesker i Danmark, viser årlig rapport fra Center mod Menneskehandel

Menneskehandel i Danmark nåede i 2016 sit højdepunkt med 121 ofre. Det skriver Avisen.dk.

Siden 2007, hvor man startede med at registrere ofre for menneskehandel, har der aldrig været flere tilfælde end i 2016. Det viser en rapport fra Center mod Menneskehandel.

Fra 2015 til 2016 steg antallet af ofre med 30 procent, fra 93 til 121.

Den største gruppe af handlede mennesker er nigerianske kvinder, der bruges som sexslaver og ender i prostituion. 99 af de handlede mennesker stammer fra Nigeria. Og 112 ud af det samlede tal på 121 er handlet til prostitution.

Tanja har arbejdet som prostitueret. Læs om hendes hverdag som sexarbejder her:

Og den stigning er der ikke noget mærkeligt i, fortæller socialantropolog Sine Plambech, forsker i menneskehandel ved Dansk Institut for Internationale Studier. Forklaringen bunder blandt i den migrationsstrøm, der er mod Europa.

- Det skal ses i lyset af krisen. hvor der kommer flere nigerianske kvinder, også dem som selv rejser over Middelhavet. De rejser videre til Danmark, fordi man kan tjene penge heroppe. Og nogle af dem er så ofre for menneskehandel, siger Sine Plambech til Avisen.dk.

Rapporten peger på, at det reelle tal for menneskehandler i Danmark er væsentligt højere, da man langt fra kan opdage alle tilfælde.

Martine Grassov, der er specialkonsulent ved Center mod Menneskehandel siger, at grunden til, at man ser flere tilfælde i Danmark end tidligere, handler om, at man har øget sit fokus på problematikken.

- Center mod Menneskehandel vurderer, at stigningen gennem årene i antallet af vurderede ofre for menneskehandel kan forklares med et øget fokus på problematikken, at procedurer er på plads og at relevante aktører, såvel myndigheder som sociale organisationer, er bekendt med tegn på menneskehandel og hvad de skal gøre i den forbindelse, skriver Martine Grassov i en mail til Avisen.dk.

Selvom man blot ser to tilfælde af tvangsarbejdere, understreger Sine Plambech, at man i løbet af de seneste år har set en stigning i ofre for tvangsarbejde i Danmark.

- Det er vigtigt at understrege, at der også foregår arbejdsudnyttelse til andre områder end prostitution. Selvom det er primært prostitution i Danmark, siger hun.

Antal handlede mennesker i Danmark

2016: 121

2015: 93

2014: 71

2013: 76

2012: 66

2011: 60

2010: 53

2009: 47

2008: 28

2007: 17

Kilde: Center for Menneskehandel

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere