Annonce:
Annonce:

Nødhjælpsorganisation tager pis på curling-forældre: Nu hyldes de på Facebook

Folkekirkens Nødhjælp har lavet et viralt hit og skovler penge ind til flygtninge

Annonce:
Følg Samfund

Bølgerne er gået højt på sociale medier efter at flere forældre i weekenden brokkede sig på Roskilde Festivalens Facebook-side, hvor der blandt andet blev klaget over at deres børn frøs og ikke havde fået en teltplads.

'Curlingforældre' raser mod Roskilde Festival: Nu bliver de hånet

Den megen virak affødte mandag aften et vaskeægte viralt hit med en overraskende afsender.

Folkekirkens Nødhjælp benyttede nemlig lejligheden til at tage pis på de bekymrede forældre og samtidig samle ind verdens fattigste. Og indsamlingen er her - fem timer senere - allerede en succes:

- Det er helt vildt. Vi har allerede samlet 63.000 kroner ind. Vores opslag har fået et reach på over en million mennesker og 400.000 har set mere end tre sekunder af klippet, forklarer generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Hun fortæller at den tæt på geniale idé blev undfanget på et møde mandag morgen:

- Vi kom til at tale om de her curling-forældre og hvor absurd det er at det kan skabe så store overskrifter, at nogle unge mennesker ikke har fået en plads til deres telt. Så blev vi enige om - på en humoristisk måde - at prøve at åbne folks øjne for at der findes en verden udenfor Danmark, hvor problemerne er af en noget mere alvorlig karakter.

- Det er ikke for at nedgøre curling-forældrene, men for at sætte tingene i perspektiv, fortæller Birgitte Qvist-Sørensen, der selv har haft børn på Roskilde Festivalen:

- Jeg har lyst til at sige kom nu ind i kampen. Hvis de unge mennesker på Roskilde Festivalen bliver våde, så kan de tage hjem. Det kan flygtninge ikke. I andre lande findes der unge mennesker, der ville være lykkelige for bare at få et telt, lyder meldingen til de bekymrede forældre.

Se klippet øverst i denne artikel - og hvordan du kan bidrage til indsamlingen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: