Nordea-boss' fede pension: Scorer 114 millioner

Christian Clausen stopper som øverste boss i Nordea. Med sig får han en pension på 114 millioner kroner. Derudover ejer han aktier for 17 millioner i biksen

Selv om Nordea skraber bunden i diverse analyseundersøgelser, kan den nu afgående danske topchef for hele butikken Christian Clausen gå storsmilende ud af banken, når han 1. november stopper som topchef i Nordea.

Ekstra Bladet har således gennemgået bankens regnskab, og det viser sig, at den danske topdirektør vel nok har, hvad der nærmer sig nordens bedste pensionsordning.

Gennem sine næsten 30 år i banken har han nemlig sparret samlet vanvittige 114 millioner kroner sammen i pension. Pengene fik han råderet over, da han blev 60 år 7. marts i år.

Se også: Christian Clausen stopper i Nordea - her er hans afløser

50 procent af lønnen
Mens han har været øverste chef i banken og frem til sin runde fødselsdag i år var hans pensionsordning 50 procent af hans samlede løn. Det betyder, at han alene sidste år scorede knap ni millioner kroner i pension; idet hans årsløn var på 17,9 millioner kroner.

Anders Drejer, professor i ledelse på Aalborg Universitet, siger, at ’det er godt nok’ mange penge, men han forklarer det med, at der i mange topstillinger er en klausul om, at man skal træde tilbage som 60-årig.

- Dermed fratager virksomheden jo sin topdirektør muligheden for at tjene rigtig mange penge, og det vælger man så at kompensere ved at give en særdeles lukrativ pensionsordning, siger han.

Se også: Jyske Bank: EU-kapitalkrav truer danske børsmæglere

Klausul for at smutte
Nordeas nordiske presseansvarlige Claus Christensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at Christian Clausen tidligere havde en klausul om, at han skulle forlade selskabet som 60-årig, men at den ordning blev lavet om for nogle år siden.

Siden Christian Clausen fyldte 60 har hans pensionsordning imidlertid også ændret sig drastisk. Siden 1. marts har Nordea nemlig ’kun’ indbetalt 30 procent af den samlede løn på hans pensionsordning.

Se også: Chefanalytiker: Store hop i C20 levner ikke plads til skuffelser

'Hadebank'
Gennem den seneste tid har Nordea overtaget posten som danskernes foretrukne hadebank.

Således kunne Ekstra Bladet for nylig fortælle, hvordan en analyse fra Mybanker afslører, at Nordea ifølge undersøgelsen ligger helt i bund sammenlignet med andre banker, når det kommer til kompetente og servicemindede medarbejdere, konkurrencedygtige produkter, samt når det kommer til en god og overskuelig netbank.

Se også: Her er straffen: 50-årig kommuneansat tilstår millionsvindel

Alene sidste år forsvandt 15 procent af Nordeas filialer, mens 40 procent af kassebetjeningerne blev lukket.

I den forbindelse skrev bankens pressekonsulent Maria Lindeberg til Ekstra Bladet:

- Vi er rigtig kede af, at resultatet ikke er bedre i denne undersøgelse. Det er mange ting, der afgør, om man som kunde føler sig set og forstået, og vi vil fortsætte med at gøre os umage for at finde de bedste løsninger i dialog med kunderne.

Vagthund Gebyrgribbe sætter rekord: Sådan slipper du

Ud over den fuldfede pension ejer Christian Clausen Nordea-aktier til en værdi på 17,7 millioner kroner. Fra 1. november og til udgangen af 2016 vil Christian Clausen fortsætte i en rådgivende rolle, oplyser banken.

Til Børsen siger Christian Clausen selv om de mange penge:
- Det er selvfølgelig et stort beløb, det er klart. Men det er også optjent over 30 år.

194 kommentarer
Vis kommentarer