Nordea dropper samarbejde med skandaleramt advokatfirma

- Der bliver absolut ikke mere samarbejde med Mossack Fonseca, siger Nordeas direktør Casper von Koskull

(Foto: Lasse Kofoed).
(Foto: Lasse Kofoed).

Efter skattely-afsløringerne stopper Nordea alt samarbejde med advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Det skriver SVT.

- Der bliver absolut ikke samarbejdet med Mossack Fonseca igen efter alt det, jeg har hørt de seneste dage. Jeg er også vred. Banken kan ikke bruges som en platform for skattesnyd, siger Nordeas direktør Casper von Koskull til svenske SVT.

DR  kunne i en dokumentar søndag afsløre, at Nordea hellere end gerne hjælper velhavende kunder med at oprette selskaber i skattely.

De tyske journalister har med hjælp fra en hemmelig kilde fået adgang til millioner af meget følsomme skatte- og firmadata fra Mossack Fonseca i Panama. (Grafik: Süddeutche Zeitung) Teknologi Kæmpe skattelæk fra Panama: Sådan er de hemmelige papirer kommet frem

Nordea bliver nævnt mindst 10.000 gange i de omkring 11,5 mio. dokumenter, som er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Dokumenterne viser, hvordan firmaet angiveligt har hjulpet velhavere og firmaer med at skjule deres formuer for skattemyndighederne.

Advokaten og den tidligere ejer af Illum optræder angiveligt i de lækkede papirer fra Mossack Fonseca. (Foto: Nicolai Perjesi/Polfoto) Samfund Medie: Dansk erhvervskæmpe med i kæmpe skattelæk

Over for dr.dk afviste Nordea søndag, at banken hjælper sine kunder med at undgå at betale skat:

- Vi hjælper ikke vores kunder med at undgå skat. Vi kan ikke acceptere, at vores bank bliver brugt som platform for skattesnyd. Vi hjælper vores kunder med at betale den skat, som de skal betale, siger chef for Private Banking Thorben Sander.

Siden afsløringerne er Nordeas Facebook-side bombarderet med vrede kommentarer fra kunder. 

De mange millioner dokumenter viser, at Nordea har været flittig til at hjælpe kunder med at få stråmandsfirmaer i Panama. Foto: Colourbox Samfund Ekspert: Svært at fælde banker for Panama-finte

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

106 kommentarer
Vis kommentarer