Nordkorea dømmer ung amerikaner til 15 års strafarbejde

21-årige Otto Warmbier har ifølge Nordkorea indrømmet at have stjålet politiske propagandamateriale

Se den gruopvækkende optagelse her (Video)

Nordkoreas højesteret har idømt en amerikansk studerende, der har indrømmet at have stjålet propagandamateriale, til 15 års strafarbejde.

Det rapporterer det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge AFP.

Ifølge nordkoreanske statsmedier rejste studenten, 21-årige Otto Warmbier, ind i Nordkorea som turist. Her blev han taget i at begå 'fjendtlige handlinger' mod staten.

To af diktaturets fædre - den nu værende landsleder Kim Jong-uns bedstefar Kim Il-sung (tv.) og far Kim Jong-il - smilede stort fra portrætterne bag ved den hulkende amerikanske studerende Otto Frederick Warmbier. (Skærmbillede: AP) 112 - 29. feb. 2016 - kl. 10:20 Amerikaner på nordkoreansk tv: Jeg er skyldig

Fjernede plakat
Hans handlinger er foregået med den amerikanske regerings velsignelse, har det tidligere lydt.

Den dømte amerikaner er studerende på University of Virginia, og han var taget til Nordkorea 'med det formål at ødelægge landets enhed' ifølge Nordkorea.

Warmbier blev anholdt i begyndelsen af januar på vej ud af landet.

Han har senere hen grædende indrømmet, at han under sit ophold i Nordkorea fjernede en politisk plakat fra et hotel i hovedstaden Pyongyang, som han boede på sammen med sine rejsefæller.

Se også: Sydkoreanske spioner: Nordkorea forbereder terrorangreb

Canadier idømt livstid
Han er ikke den eneste udlænding, Nordkorea har i sin varetægt. En canadisk præst, der er født i Sydkorea, blev sidste år anholdt og idømt livsvarigt fængsel for forsøg på at undergrave staten.

Derudover fortalte en amerikaner af koreansk herkomst tidligere på året tv-stationen CNN, at han er fængslet og anklaget for spionage.

FN indførte for nylig nye og strammere sanktioner mod Nordkorea, efter at landet 6. januar gennemførte en atomprøvesprængning.

92 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere