Nordkorea er villige til at tale med USA

Endelig er Nordkorea villige til åbne op for at tale med USA

Her forlader den nordkoreanske delegation deres hotel og ankommer til OL-afslutningen. TV: AP

Efter lang tids ekstrem kulde mellem Nordkorea og USA, er der måske tegn på kontakt.

For nu er Nordkorea villige til at tale med USA.

Den udmelding er kommet efter at den nordkoreanske militærgeneral Kim Yong-chol, har mødtes med Sydkoreas præsident Moon Jae-in før afslutningsceremonien ved vinter OL i Pyeongchang.

Det skriver BBC.

Den nordkoreanske general mødte op til et møde med Moon Jae-in i Seoul, med en nordkoreansk delegation, hvor parterne fik en timelang snak.

Det sker kort efter Donald Trump har annonceret omfattende sanktioner mod Nordkorea, der har til formål at ramme nordkoreansk handel og derigennem landets økonomi.

Ifølge BBC trak Nordkorea sig fra et møde med vicepræsident Mike Pence, under åbningsceremonien ved vinter OL, og denne nye, pludselige fremgang ses som et bevidst træk, som skal drive en kile mellem Sydkorea og USA.

Nordkorea skulle ifølge Moon Jae-in være 'meget villige' til at tale med USA, og at norden var 'enige om, at koreanske snakke og nordamerikanske relationer skulle forbedre sig sammen.'

Udmeldingen kommer kun timer efter, at Nordkorea har meldt ud, at de nye amerikanske sanktioner, der skal få Nordkorea til at nedruste, vil blive set som en krigshandling.

En potentiel samtale mellem USA og Nordkorea, vil være den første officielle interaktion mellem Nordkorea og Trump-administrationen.

Sidste fredag advarede Donald Trump om, at der var alvorlige konsekvenser på vej, hvis de nyeste sanktioner ikke kunne vise resultater.

- Hvis sanktionerne ikke virker, må vi gå ind i fase to - og fase to kan være en meget grov ting, og kan være meget, meget uheldig for verden, sagde Donald Trump ifølge BBC.

Præsident Trump har endnu ikke specificeret, hvad fase to indebærer.

Ekstra Bladet følger sagen...

127 kommentarer
Vis kommentarer