Nordkorea i ny offensiv: Rykker flere missiler

Nordkorea har angiveligt rykket flere missiler, og det skaber stor bekymring hos USA og Sydkorea

Nordkorea har angiveligt rykket flere missiler, og det skaber stor bekymring. Foto AP
Nordkorea har angiveligt rykket flere missiler, og det skaber stor bekymring. Foto AP

Flere nordkoreanske missiler er ifølge en rapport fra de sydkoreanske myndigheder blevet rykket fra en missilfabrik i hovedstaden Pyongyang.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge en unavngiven person i den sydkoreanske efterretningstjeneste har Sydkorea og USA's efterretnignstjenester spottet flere missiler blive rykket fra Nordkoreas missilfabrik i Sanum-Dong til den nordlige del af Pyongyang.

Det er uvist, hvornår missilerne præcis er blevet flyttet.

Tvivl om missilerne
Ifølge rapporten kan missilerne enten være mellemdistance missilerne Hwason-12 eller interkontinentale missiler af typen Hwasong-14. Meget tyder dog på, at der er tale om interkontinentale missiler, da lageret i Sanum-Dong er kendt for at producere den slags våben.

En unavngiven kilde fra Sydkoreas forsvarsministerium fortæller ifølge nyhedsbureauet, at han ikke kan bekræfte detaljerne i rapporten, og om der har været nogen usædvanlig aktivitet i det pågældende område.

Sydkorea har meldt ud, at de er bekymrede for, at Nordkorea vil provokere yderligere i forbindelse med fejringen af deres kommunistiske styre 10. oktober, hvorfor de ser på flytningen af missilerne med stor alvor.

Intensiveret konflikt
De seneste måneder er Nordkorea gået i offensiven og har flere gange truet USA med bål og brand.

Senest har den nordkoreanske propagandamaskine KCNA meldt ud, at over 4,7 millioner mennesker har meldt sig klar til kamp mod USA.

Nordkorea gennemførte 3. september sin hidtil kraftigste atomprøvesprængning, og i løbet af august og september har landet gennemført to prøveaffyringer af langtrækkende raketter. I begge tilfælde overfløj de Japan.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det ligner ligner noget fra en tegneflim, men Nordkorea har endnu en trussel rettet mod USA klar (Foto: Yonhap News/KCNA)
Det ligner ligner noget fra en tegneflim, men Nordkorea har endnu en trussel rettet mod USA klar (Foto: Yonhap News/KCNA)

Under en tale i FN's Generalforsamling efter sprægningen truede Donald Trump med at udslette Nordkorea.

- De sanktioner (FN-sanktionerne mod Nordkorea red.) er intet mod, hvad der i sidste ende vil blive nødt til at ske, sagde Trump i talen.

Trumps udmelding fik Nordkoreas leder Kim Jung Un til at svare hårdt tilbage.

- Jeg vil med sikkerhed tæmme den mentalt forstyrrede, amerikanske, senile olding med bål og brand, siger Kim Jong-un fredag.

- Hans (Donald Trumps, red.) bemærkninger har overbevist mig om - snarere end at skræmme eller stoppe mig - at den vej, jeg har valgt, er den rigtige, og at det er den, jeg skal følge, siger Kim Jong-un via det statskontrollerede telegrambureau KNCA med henvisning til landets atomprogram.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nordkorea sender mange advarsler til USA. Foto: AP
Nordkorea sender mange advarsler til USA. Foto: AP

Nordkorea har desuden truet med at teste en brintbombe over Stillehavet.

Trump lod sig dog ikke kue af den hårde udmelding.

- Nordkoreas Kim Jong Un, der åbenlyst er en tosset mand som ikke har noget imod at sulte eller myrde folk, vil blive udfordret som aldrig tidligere, tordnede Trump efterfølgende på sin private Twitter-profil.

Ordkrigen fortsætter
Ordkrigen mellem de to parter er intensiveret i løbet af de seneste måneder. 24. september kom Trump med en kontant udmelding i forbindelse med konflikten.

- Jeg har lige hørt, at Nordkoreas udenrigsminister taler til FN. Hvis han tænker på at bruge 'Little Rocket Man', så vil de ikke være her meget længere, skrev den amerikanske præsident på sin Twitter-profil.

Den norkoreanske udenrigsminister, Ri Yong Ho, meldte efterfølgende ud, at Trumps udmelding var en regulær krigserklæring mod landet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nordkoreas udenrigsminister, Ri Young Ho, mener, at USA har erklæret krig mod dem. Foto: AP
Nordkoreas udenrigsminister, Ri Young Ho, mener, at USA har erklæret krig mod dem. Foto: AP

- Hele verden bør huske, at det var USA, der først erklærede krig imod vores land, sagde udenrigsministeren ifølge The Independent.

Hele balladen startede efter, at den nordkoreanske udenrigsminister sagde, at det var uundgåeligt, at Nordkorea vil pege sine raketter mod det amerikanske styre.

Den optrappede konflikt har fået USA til at sende bombefly i luften nær Nordkorea. Forsvarsministeriet i Washington meldte i forbindelse med, at flyene blev sendt i luften ud, at der var tale om en magtdemonstration.

En krig vil være fatal
Ifølge flere amerikanske eksperter vil en krig mellem USA og Nordkorea være fatal og koste tusindvis af mennesker livet.

Ifølge den pensionerede Air-Force-general Rob Givens, der har været udstationeret på den koreanske halvø i fem år, så har Pentagon estimeret, at 20.000 sydkoreanere vil miste livet hver dag, hvis der udbryder krig.

- Mange amerikanere har den opfattelse, at det vil blive ligesom en invasion af Irak eller Afghanistan, men det vil ikke være i nærheden af det. Det her kan kun ende på en måde, og det er med Nordkoreas nederlag, men med hvilke tab?

- Regimet vil gøre alt for at overleve, og de vil komme efter USA. De vil ikke være i nærheden af at vinde, men de vil forsøge. Det garanterer jeg, siger Rob Givens til Los Angeles Times.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen