Nordkorea kræver henrettelser: Ellers angriber vi præsident-palads

Nordkoreas Folkehær står klar til angreb på præsident-palads i Seoul, medmindre sydkoreanske systemkritikere af regimet i Nordkorea bliver henrettet

Her kan du se videoen fra nordkoreansk stats-tv. (Video: AP)

Nordkoreas Folkehær er klar til et snarligt angreb på præsident-paladset i Sydkoreas hovedstad Seoul.

Det fortæller nordkoreansk stats-tv lørdag på baggrund af en erklæring fra en armé i folkehæren, skriver abcnews.

Angrebet vil blive foretaget, hvis ikke Sydkoreas præsident Park Geun-hye undskylder sin brøde og offentligt henretter de embedsmænd, som er ansvarlige for det, som regimet i Nordkorea kalder for 'planer om at angribe nationens ledelse'.

Advarslen er den seneste af en række mod USA og Sydkorea oven på en stribe militærøvelser mellem flere lande, som Nordkorea betragter som forberedelser til en invasion.

De fælles militærøvelser sker hvert år, men i år bliver de fulgt med ekstra bevågenhed, fordi de er større, end de plejer, og fordi de sker umiddelbart, efter at Nordkorea har afviklet en række atomprøve-sprængninger og har sendt en satelit i kredsløb om jorden.

I lørdagens advarsel forlyder det, at det sydkoreanske præsident-palads er inden for rækkevidde af enheder i Nordkoreas artilleri, og hvis der bliver udstukket ordre om et angreb, så er det 'bare et klik væk'.

Kim Jong-un har affyret endnu et missil. (Foto: AP) 112 - 21. mar. 2016 - kl. 09:05 Nordkorea affyrer nyt missil
Det menes, at Nordkorea har tilstrækkeligt med artilleri til at kunne ramme Seoul med et pludseligt angreb, ligesom det også vil have et omfang, som kan forårsage betydelig skade og medføre mange ofre i byen, som huser 10 millioner mennesker. Et angreb på Seoul menes imidlertid næsten usandsynligt, og det nordkoreanske regime har tidligere udstedt lignende advarsler, uden at det siden er blevet fulgt op af handling.

Nordkoreansk stats-tv meldte lørdag ud, at en armé i den nordkoreanske folkehær har givet udtryk for, at den er klar til angreb. (Foto: AP)
Nordkoreansk stats-tv meldte lørdag ud, at en armé i den nordkoreanske folkehær har givet udtryk for, at den er klar til angreb. (Foto: AP)

Propagandavideo udsletter Washington
Tidligere lørdag præsenterede den nordkoreanske propagandaside på internettet, DPRK Today, en video, som over fire minutter og med titlen 'sidste chance' viste et angreb med atombomber på Washington. Det fortæller både AP samt flere toneangivne amerikanske og britiske medier som New York Times og The Guardian.

Videoen var lavet digitalt og viste et missil blive affyret fra en ubåd. Missilet fløj op gennem skyerne og ændrede siden kurs som en dartpil, inden den ramte gaderne tæt på Wahington's Lincoln Memorial. Til sidst i videoen blev hele Washington jævnet med jorden som følge af eksplosionen.

- Vælg, USA. Om landet kaldet USA skal fortsætte med at eksistere på denne planet, er afhængig af jeres valg, lyder det i en besked, som blinkede på skærmen som baggrund til et brændende amerikansk flag.

(Foto: AP). 112 - 18. mar. 2016 - kl. 00:13 Nordkorea affyrer nyt missil ud over havet
Videoen advarede også om, at Nordkorea ikke ville tøve med at angribe USA med sine atomvåben, hvis 'amerikanske imperialister blot gør det mindste mod os'.

Nordkorea har udviklet både atomvåben, ligesom det også menes, at de er i besiddelse af langtrækkende missiler, men det er til gengæld mere tvivlsomt, om våbnene er udviklet nok til at udgøre en alvorlig trussel mod eksempelvis amerikanske byer.

Her kan du se propaganda-videoen, der truer med at sende atom-våben mod USA. 

217 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere