Annonce:
Annonce:

Nordkorea tordner mod Trump: Ondskabsfuldt og aggressivt

Forholdet mellem USA og Nordkorea bliver endnu mere anspændt. Nu anklager Nordkorea USA for at skabe problemerne

Nordkoreas leder Kim Jong Un. (Foto: AP)
Nordkoreas leder Kim Jong Un. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Sent lørdag i sidste uge sejlede det amerikanske forsvars Carrier Strike Group 1 fra Singapore mod det vestlige Stillehav nær den koreanske halvø. Egentlig skulle gruppen have sejlet mod Australien, men efter en række militære provokationer og test af missiler, besluttede amerikanerne for at spille med musklerne over for diktaturstaten.

Det anspændte forhold har både fået Nordkorea og USA til at skrue op for hårdheden i retorikken. Og nu beskylder viceudenrigsminister i Nordkorea, Han Song Ryol, USA for at skabe problemerne.

- Trump siger, at det kun er Nordkorea, som gør situationen kompliceret. Men det er den anden vej rundt. Det er ikke Nordkorea, men USA, som laver problemer, siger ministeren til AFP.

Carrier Strike Group 1. (Foto: U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Kurtis A. Hatcher)
Carrier Strike Group 1. (Foto: U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Kurtis A. Hatcher)

Værre end Obama
Interviewet gav også Han Song Ryol mulighed for at sammenligne Trump-administrationen med tidligere amerikanske ledere heriblandt Obamas.

Annonce:

- Nu sammenligner vi Trumps politik mod Nordkorea med den tidligere administrations. Og vi har konkluderet, at den er mere ondskabsfuld og aggressiv, siger viceudenrigsministeren.

Han understreger, hvilken magt Kim Jong-un har et regimet.

- En nuklear test er noget vores leders hovedkvarter bestemmer. Når vores leders hovedkvarter finder det nødvendigt, bliver det til noget.

(Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais)
(Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais)

Satellitbilleder afslører: Nordkorea gør klar til atomtest

Mulig atomtest
Torsdag kunne overvågningsgruppen 38 North fortæller, at Nordkorea kunne være klar til at udføre en atomtest ved et testanlæg i den nordlige del af landet.

Testområdet Punggye-ri er forberedt og klart, skriver 38 North.

- Satellitbilleder dateret til 12. april viser, at der ved Nordkoreas Punggye-ri atomtestcenter er vedvarende aktivitet i den nordlige del af området, ny aktivitet i den administrative del af området og en mindre del personel aktivitet omkring stedets kommandocentral, meddeler organisationen på sin hjemmeside.

Annonce:

Samtidig varslede diktaturet ifølge Reuters udenlandske journalister om en 'stor og vigtigt hændelse' i landet. Der er endnu ingen meldinger om, at hvad hændelsen er, men det kan være den forestående atomtest.

Der er omkring 200 internationale journalister i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, for at dække landets store nationaldag 'Solens dag'. Her hylder landet 105-årsdagen for grundlægger Kim Il Sungs fødsel.

USA sender krigsskibe mod Nordkorea

Frygter missil til USA
Det var blandt andet, efter Nordkorea affryede et ballistisk missil ud over Det Japanske Hav, at USA reagerede med flere krigsskibe.

Testen af det ballistiske missil har fået USA til at frygte for, at man fra Pyongyang snart vil være klar til at udvikle et missil, der vil være i stand til at ramme USA.

The Voice of America skrev onsdag aften, med den amerikanske regering som kilde, at Nordkorea angiveligt havde placeret en atomgenstand i en tunnel, og at den kunne detoneres lørdag morgen koreansk tid.

USAs knyttede næve til søs: Så hårdt slår den

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: