Nordkorea: USA vil snigmyrde vores leder

I samarbejde med Sydkoreas efterretningstjeneste ville CIA dræbe Kim Jong-un med biokemi, siger Nordkorea

Tidligere i år fejrede Nordkorea Kim Il-Sungs fødselsdag. Fejringen sluttede med video, der viser et atomangreb ramme USA

Med radioaktive stoffer og anden giftig kemi har den amerikanske efterretningstjeneste CIA planlagt at snigmyrde Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Det mener i hvert fald Nordkoreas ministerium for statens sikkerhed.

I en skriftlig meddelelse beskylder nordkoreanerne CIA for at have planer om at dræbe Kim Jong-un i ledtog med Sydkoreas efterretningstjeneste.

Sammen har de to lande konspireret om et "ondskabsfuldt plot".

(Foto: AP Photo/Wong Maye-E) Samfund Nordkorea advarer Kina: Det får 'alvorlige konsekvenser'

Med biokemisk stof var planen at dræbe Nordkoreas leder ved en offentlig ceremoni i hovedstaden Pyongyang, lyder det fra ministeriet.

- For CIA er snigmord begået med biokemiske stoffer såsom radioaktivt materiale og giftigt nano-stof den bedste metode, da det ikke kræver direkte adgang til målet.

- Det dødelige resultat vil først vise sig efter seks eller 12 måneder, skriver ministeriet i en meddelelse, der er offentliggjort af nordkoreanske statsmedier.

CIA og Sydkoreas efterretningstjeneste skulle ifølge Nordkorea have bestukket en person til at udføre attentatet.

Otto Warmbier er blevet idømt 15 års hårdt arbejde for Nordkorea, efter en domstol dømte ham skyldig i fjendtlige handlinger mod landet. Foto: AP Krimi Søn idømt 15 års strafarbejde i Nordkorea: Forældre trygler Trump om hjælp

Beskyldningerne kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem USA og Nordkorea er særdeles anspændt.

Det nordkoreanske ministerium kalder det angivelige plot for en "krigserklæring".

- Den afskyelige forbrydelse, som for nyligt blev afdækket og forpurret i DPRK (Nordkoreas navn, red.) er en form for terror - ikke kun mod Nordkorea, men mod retfærdighed og menneskehedens samvittighed, skriver ministeriet.

Der er ingen oplysninger om, hvornår angrebet angiveligt skulle være udført. Det bliver heller ikke meddelt, hvordan Nordkorea opsnusede planerne.