Nordkorea vil teste atomvåben i 'nærmeste fremtid'

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un har beordret test af atomvåben. Det fortæller landets nyhedsbureau tirsdag

For nogle dage siden overværede Kim Jong-un angiveligt en missiltest. Se billeder derfra. (Foto: AP)

Inden for 'nærmeste fremtid' vil Nordkorea lave en test af et nukleart sprænghoved, fortæller det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Ifølge bureauet er det afslutningen på flere års udvikling i varme-resistente materialer og teknologi, skriver CNN.

Samtidig har den sydkoreanske præsident, Park Geun-Hye, advaret Nordkorea om konsekvenserne ved denne nukleare udvikling og forsøg.

- Nordkorea går ned af 'selvdestruktionsvejen,' hvis ikke de ændrer sig, siger præsidenten ifølge CNN, mens en talsmand fra det sydkoreanske forsvarsministerium, Moon Sang-kyun, sætter spørgsmålstegn ved ægtheden af forsøget.

- Det er envejskommunikation fra Nordkorea. Ud fra vores analyser af forskellige kilder har de ikke udviklet teknologien, lyder en sydkoreanske pressemeddelelse.

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un. (Foto: AP/David Guttenfelder)
Den nordkoreanske leder Kim Jong-un. (Foto: AP/David Guttenfelder)

Uger med prøver

Gennem de seneste uger har Nordkorea proklameret flere militære tests. Senest affyrede de to ballistiske missiler mod havet. Men januar trak dikataturstaten overskrifter i hele verden, da de fortalte, at de havde testet en brintbombe.

- Den Demokratiske Folkerepublik Koreas (DPRK) brintbombe-test er et skridt for selvforsvar og for at forsvare freden på den koreanske halvø samt den regionale sikkerhed mod truslen for atomkrig, som USA-ledede imperialister står bag, sagde Kim Jong-un ifølge KCNA.

Nordkoreansk militærparade. (Foto: AP)
Nordkoreansk militærparade. (Foto: AP)

Det fik Sydkorea til at genindføre propagandaudsendelser på grænsen til Nordkorea, som afspiller lyd fra store højttaler 11 steder langs den stærkt militariserede grænse. Lydfilerne indeholder en hård kritik af Nordkoreas regime.


Borgere i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, ser en meddelelse om trusler mod Sydkorea og USA (Video: AP)

1 af 3 Den nordkoreanske leder Kim Jong-un. (Foto: AP/David Guttenfelder)
2 af 3 Nordkoreansk militærparade. (Foto: AP)
3 af 3 Et militærkøretøj med et ballistisk missil i den nordkoreanske hovedstad Pyongyang. (AP Photo/Wong Maye-E)
28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere