Annonce:
Annonce:

Nordkoreanere jubler over simuleret atombombe mod USA

Fejringen af Kim Il-Sungs fødselsdag sluttede med video, der viser et atomangreb ramme USA

Se den vilde fejring fra Nordkorea
Annonce:
Følg Samfund

Over påsken har Nordkorea fejret at landets grundlægger Kim Il-Sung ville ville være fyldt 105 år, hvis han stadig havde været i live.

Det er blandt andet blevet markeret med en storstilet militærparade, hvor et nyt ballistisk missil, der kan affyres fra en ubåd, blev fremvist.


Nordkorea fejrer Kil Il-Sungs fødselsdag ved at fremvise det militære isenkram. Video: KRT/AP

Selvom det fra nordkoreansk side officielt hedder sig at man har fejret Kim Il-Sung, farfar til Nordkoreas nuværende leder Kim Jong-un, er festlighederne af det internationale samfund blevet opfattet som en anledning til at rasle med sablen overfor især USA, og nyligt offentliggjorte optagelser fra weekendens fejring ændrer ikke ved den opfattelse.

Annonce:

I optagelserne, der ifølge The Telegraph stammer fra en fejring søndag, ses det hvordan et militærkor optræder på en scene i hovedstaden Pyongyang. På en storskærm kører der samtidig en animeret video, der viser et atomangreb på en uspecificeret amerikansk storby.

I videoen ser man hvordan byen bliver opslugt i flammer, hvorefter der klippes til et brændende amerikansk flag med en kirkegård i baggrunden. Da videoen slutter, bryder publikum ud i klapsalver.

'Da forestillingen sluttede, brød alle militærparadens optrædende og deltagere ud i entusiastiske hurra-råb', oplyser det statsejede nordkoreanske medie KCNA onsdag ifølge Telegraph.

'Den Kære Supreme Leder vinkede til dem og ønskede de optrædende tillykke med deres succesfulde optræden, lyder det videre fra KCNA.

Offentliggørelsen af optagelserne sker efter Nordkorea søndag forsøgte at affyre et missil fra landets østkyst nær havnebyen Sinpo. Affyringen skete på trods af gentagne advarsler fra USA, men slog ifølge den sydkoreanske regering fejl. Den påstand bekræftes af det amerikanske militær.

Annonce:

Truer med 'total krig'
USA's vicepræsident, Mike Pence, har bebudet at man er fast besluttet på at stoppe Nordkoreas udvikling af atomvåben og raketter.

 - Den strategiske tålmodigheds æra er slut, lød det fra vicepræsidenten, som befandt sig på officielt besøg i Japan under den fejlslagne raketaffyring.

Truslen om amerikansk indblanding falder dog i særdeles dårlig jord hos det nordkoreanske styre, der er klar til at slå først med et atomangreb, hvis et amerikansk militært indgreb skulle være under opsejling.

- Hvis USA planlægger et militærangreb mod os, så vil vi reagere med et forebyggende atomangreb, der bliver udført i vores stil og metode, siger viceudenrigsminister, Han Song-ryol i et interview med BBC.

- Vi vil fortsætte med missiltests på ugentlig, månedlig og årlig basis. Hvis USA er uansvarlig nok til at bruge militærmagt, vil det fra første dag betyde total krig, advarer den nordkoreanske minister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: