Nordkoreansk propaganda viser atombombe over Washington

Nordkorea har frigivet videoen nedenfor med titlen 'Sidste Chance'. Se den her

Nordkorea har udsendt en propagandavideo med et dystert budskab til USA.

Det skriver toneangivende amerikanske medier som New York Times, USA Today og AP.

Videoen opridser de historiske konflikter mellem de to lande i grove træk, og den slutter med en ubåd, der affyrer et skelsættende missil mod den amerikanske millionby.

I videoen ser man det amerikanske flag i brand, når missilet rammer ikoniske bygninger, og en tekst forklarer tydeligt budskabet i videoen:

'Hvis amerikanske imperialister rykker en tomme tættere på os, vil vi ramme dem med atomvåben', står der på nordkoreansk i løbet af videoen.

Flere konflikter
I løbet af videoen er der optagelser fra konflikter, landene i tidens løb har haft med hinanden.

Den starter tilbage i 1950 ved Koreakrigens start. Her erobrede Nordkorea store dele af Sydkorea, og USA ledede en FN-styrke, der skulle forsøge at slå angrebet tilbage.

Se også: Nordkorea har prøvesprængt en brintbombe

Videoen fortsætter med optagelser fra 60'erne. Her handlede spændingerne primært om Vietnamkrigen, hvor USA kæmpede mod kommunismen, mens Nordkorea var med til at sikre den kommunistiske sejr i krigen.

Videoen nævner også 1976. Her blev to amerikanske soldater dræbt i et sammenstød med nordkoreanske styrker ved byen Panmunjom, der ligger nær grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

Se også: Sydkorea og Nordkorea mødes til samtaler i grænseby

I starten af 90'erne gjorde den nordkoreanske atomkrig forholdet til hele Vesten anspændt. I 1993 begyndte mistanken at plante sig om, hvorvidt Nordkorea ville fremstille atomvåben, og i 1994 indgik USA og Nordkorea en aftale om, at regimet skulle afvikle sit atomprogram til gengæld for international bistand.

Ondskabens Akse
I årtier har spændingerne været store, og især daværende præsident George W. Bush lagde i starten af 00'erne ikke skjul på, at fokus var rettet mod Nordkorea, da han udnævnte Nordkorea, Irak og Iran som 'Ondskabens Akse' - hans betegnelse for lande, der giver støtte til terrorister.

Kim Jong-un har affyret endnu et missil. (Foto: AP) 112 - 21. mar. 2016 - kl. 09:05 Nordkorea affyrer nyt missil

Med videoen ovenfor er der ingen tvivl om, at Nordkorea ikke ønsker mere indflydelse fra USA. Videoen blev udgivet på det nordkoreanske propagandasite DPRK tidligere på ugen.

Se den ovenfor.

Den 6. januar i år udførte Nordkorea atomprøvesprængninger, hvilket førte til sanktioner fra FN. Efterfølgende har landet affyret flere missiler, senest den 17. marts, hvor et ballistisk missil afsendt fra Nordkorea styrtede ned i Det Japanske Hav.

Fra denne sneryddede plet mødte Kim Jong-un ifølge statsstyrede medier piloter fra Nordkoreas militær efter selv at have besteget landets højeste bjerg på 2750 meter Mount Paektu. (Foto: Scanpix) Krig & katastrofer - 17. mar. 2016 - kl. 23:38 Nordkorea-ekspert: Jeg har brugt 35 år på at forstå det mærkelige land

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere