Nordkoreansk u-båd forsvundet på mystisk vis

Det er amerikanske myndigheder, som har mistet kontakt med den nordkoreanske undervandsbåd

Ifølge de amerikanske myndigheder, har Kim Jong Un og co. mistet kontakten med en af deres ubåde (Foto: Polfoto)
Ifølge de amerikanske myndigheder, har Kim Jong Un og co. mistet kontakten med en af deres ubåde (Foto: Polfoto)

Mens rygterne svirrer om, at Nordkorea ønsker at kunne affyre atommissiler fra undervandsbåde, gik amerikanske myndigheder offentligt frem i går, fredag, og fortalte, at netop Nordkorea har mistet kontakt med en af deres ubåde.

- Vi holder øje med det, siger admiral John Richardson, der er leder af amerikanske hav-operationer, til CNN.

USA ved det, fordi de i nogle uger har samarbejdet med Sydkorea om at lave militære øvelser ovre ved den asiatiske halvø med de to lande - til stor misfornøjelse for Nordkoreas leder, Kim Jong Un, og co.

Brugte spion-udstyr
De amerikanske myndigheder havde i et stykke tid holdt øje med ubåden, som sejlede rundt ud for Nordkoreas kyst. Men pludselig stoppede den, og siden har spionsatellitter, skibe og fly var USA i al hemmelighed søgt efter ubåden.

Nu mener man dog, at den nok er sunket på grund af en eller anden fejl.

Selv om USA befinder sig i området, har Nordkorea ikke bedt stormagten om hjælp til at finde den forsvundne ubåd.

112 - 3. mar. 2016 - kl. 12:11 Ekspert: Vesten er magtesløs over for missil-liderlige Kim

Kold luft mellem naboerne
Der ikke just kærlighed i luften mellem Syd- og Nordkorea, og de varme følelser er langt fra bliver lunere, efter Nordkorea i begyndelsen af januar ifølge dem selv foretog en prøvesprængning af en brintbombe.

Officielt har der været krig mellem de to lande siden 1951, men med lange pauser i forhold til faktisk at bruge våben mod hinanden.

Siden prøvesprængningen har Nordkorea dog ifølge Fox News fordoblet deres cyberangreb mod Sydkorea den sidste måned. Desuden har Sydkorea lukket en fælles fabrik, som ellers var symbol på et eller andet form for samarbejde mellem de to stater.

Derudover har det nordkoreanske diktatur raslet med sablerne den seneste uge, efter FN's Sikkerhedsråd vedtog omfattende sanktioner mod landet.

Få timer efter foretog nordkoreanerne en missilaffyring i Det Japanske Hav, hvilket var en direkte respons på sikkerhedsrådets beslutning, vurderede militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, Johannes Riber Nordby, over for Ekstra Bladet.

Den var gal igen få dage senere, da Nordkorea i en officiel meddelelse fra landets forsvarskomité tordnede mod Sydkorea og USA.

- Hvis vi trykker på knappen for at tilintetgøre vores fjender, vil alle provokationer blive reduceret til et flammehav og aske på et øjeblik, skrev de i forbindelse med, at USA og Sydkorea afholdt en større militærøvelse.

Putin løfter pegefingeren over for Nordkorea. (Foto: AP) Samfund - 10. mar. 2016 - kl. 23:24 Putin har fået nok: Advarer Nordkorea

En nordkoreansk familie tager et hvil på togskinnerne i den nordlige Hamgyong-provins. (Foto: AP) Tæt på Kom helt tæt på Nordkorea: Rædslernes rige

139 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere