Nordkoreas mystiske førstedame viser sig igen

Efter stilhed om Kim-Jong-uns kone Ri viste hun sig offentligt til en fodboldkamp

Ri Sol-ju og hendes mand Nordkoreas enehersker Kim Jong-un, klapper begejstret ad en række Disney-figurer, som blev præsenteret ved et show i Pyongyang ved en tidligere lejlighed. (Foto: AP)I
Ri Sol-ju og hendes mand Nordkoreas enehersker Kim Jong-un, klapper begejstret ad en række Disney-figurer, som blev præsenteret ved et show i Pyongyang ved en tidligere lejlighed. (Foto: AP)I

Hun optræder ikke så tit i offentlighedens lys i det særdeles lukkede regime i Nordkorea. Og derfor vækker det opsigt hver gang, den mystiske førstedame lader sig se.

For første gang i år har den tidligere sanger Ri Sol-ju således deltaget i en officiel begivenhed med sin mand Kim Jong-un.

Det skete under en fodboldkamp på på Kim Il-sung Stadium i Pyongyang, skriver  South China Morning Post - Asia, hvor du også kan se det nye foto.

Kampen var en del af en flere dage lang fejring for at markere en fødselsdag - nummer 103 - for landets grundlægger leder Kim-IL-Sun i morgen onsdag. Førstedamen smilede og man kunne se, hvad der menes at være hendes vielsesring, når hun klappede.

Sidst førstedamen viste sig, var i december 2014 under en kunstudstilling. Ingen ved, hvorfor hun helt har været ude af rampelyset i de seneste fire måneder.

For to år siden blev det bekræftet, at den 'mystiske kvinde, der flere gange var blevet set ved den nordkoreanske leders side, var hans kone.

 Den vel- og ikke mindst dyrtklædte kvinde, som også er blevet set med en Christian Dior-taske, stod i skrigende kontrast til den ekstreme fattigdom og hungersnød blandt landets indbyggere.

At en nordkoreansk leder stod frem med sin hustru, var noget nyt i landet. Hverken Kim Jong-uns far, Kim Jong-il, eller hans farfar, Kim Il-sung, blev fotograferet ed deres fruer. De nye toner skulle angiveligt få den hvalpede Kim Jong-un til at fremstå som en voksen mand, vurderede en ekspert dengang.

Kvinden spillede i et nordkoreansk orkester Unhasu, der mixede klassiske koreanske musikinstrumenter med europæsike, men orkestret blev opløst efter, at hun mødte den unge nordkoreanske leder.

Kim-Jong-Un og fruen skulle angiveligt have fået en datter, efter de blev gift. Igen er det ikke noget, de officielt har meddelt sig om. Men da et bizart venskab opstod sidste år mellem den tidligere amerikanske basketballstjerne Dennis Rodman og den nordkoreanske diktator sagde eks-sportstjernen efter et besøg i Nordkorea til engelske Guardian, at han havde leget med parrets lille datter Ju Ae, at han havde hilst på Ri ,og at Kim var en god far.

Se også: Rodman vil ud af misbrug efter skandale i Nordkorea

20 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere