Nordkoreas nye trussel mod USA: Vi brænder Manhattan ned

Nordkoreas seneste trussel er rettet direkte mod USA's hjerte. Kim Jong-un truer med at smide en bombe på Manhattan i New York

Kim Jong-un truer med at angribe USA (Foto: Polfoto)
Kim Jong-un truer med at angribe USA (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

Kim Jong-un er tilsyneladende ikke bange for nogen. Heller ikke USA.

Senest har den Nordkoreanske leder truet med, at landets fjender skal frygte et atomangreb, og nu bliver han endnu mere konkret i sine farverige trusler.

Mandag har Kim Jong-un påstået, at Nordkorea kan 'brænde Manhattan ned til aske' ved at smide en såkaldt hydrogen-bombe i hjertet af byen.

Det skriver Washington Post.

- Hvis denne H-bombe bliver monteret på interkontinentale ballistiske og falder ned på Manhattan, så vil alle mennesker bliver dræbt øjeblikketligt, og byen brændt ned til aske, skriver det nordkoreanske regime i en rapport, der blandt andet af udarbejdet af atom-ekspert kaldt Cho Hyong Il.

Massive ødelæggelser
På det statsejede medie DPRK Today hævder den nordkoreanske leder yderligere, at deres hydrogen bombe er mere kraftfuld end den som Sovjetunionen tidligere har udviklet.

- Vores hydrogen-bombe overgår vores fantasi. H-bomben udviklet af Sovjet var i stand til at smadre vinduer i bygninger 1000 kilometer væk og varmen var stærk nok til at forårsage tredje grad forbrændinger 100 kilometer væk, skriver de i rapporten ifølge Washington Post.

De fleste eksperter er dog skeptiske overfor, om Nordkorea overhovedet er i stand til at udvikle så kraftfulde våben. 

Konflikten mellem vesten og Sydkorea på den ene side og Nordkorea på den anden side tog for alvor fart, efter at landet 6. januar gennemførte en atomprøvesprængning. Den fjerde siden 2006.

Nabokrig
Officielt har der været krig mellem de to lande siden 1951, men med lange pauser i forhold til faktisk at bruge våben mod hinanden.

Siden prøvesprængningen har Nordkorea dog ifølge Fox News fordoblet deres cyberangreb mod Sydkorea den sidste måned. Desuden har Sydkorea lukket en fælles fabrik, som ellers var symbol på et eller andet form for samarbejde mellem de to stater.

Derudover har det nordkoreanske diktatur raslet med sablerne den seneste uge, efter FN's Sikkerhedsråd vedtog omfattende sanktioner mod landet.

Den var gal igen få dage senere, da Nordkorea i en officiel meddelelse fra landets forsvarskomité tordnede mod Sydkorea og USA.

- Hvis vi trykker på knappen for at tilintetgøre vores fjender, vil alle provokationer blive reduceret til et flammehav og aske på et øjeblik, skrev de i forbindelse med, at USA og Sydkorea afholdt en større militærøvelse.

Se hele Nordkoreas atomvåben-historie her:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU