Nordmænd i Danmark advares med SMS

Kom hjem snart eller end i karantæne, lyder advarsel til nordmænd i Danmark

Er man nordmand og befinder sig i Danmark, har man meget muligt fået en besked med en advarsel på sin telefon.

Det skriver VG.

Beskeden er sendt fra den norske sundhedsstyrelse (FHI), og her advarer de om coronakarantæne, såfremt man ikke er hjemme inden midnat natten til lørdag.

'Til dig som er på rejse. Der er øget smitte i flere regioner i Danmark. Regioner, der er i fare for at blive røde, er: Midtjylland og Sjælland (minus hovedstadsregionen). Det vil kunne give ti dages rejsekarantæne fra og med kl. 00.00 natten til lørdag i denne uge for alle, som har været i disse regioner,' lyder beskeden ifølge VG.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

FAKTA: Sådan er rejsereglerne i Skandinavien

Den norske sundhedsstyrelse anbefaler mandag aften regeringen at sætte Region Midtjylland og Region Sjælland på listen over røde områder. Det vil betyde, at man skal i karantæne efter hjemkomst.

Anbefalingen kommer på grund af øget coronasmitte i regionerne i Danmark. Det er op til den norske regering at beslutte, om den vil følge sundhedsmyndighederne.

Her kan du læse, hvordan rejsevejledningerne er for de skandinaviske lande lige nu:

* Danskere kan med god samvittighed rejse til hele Sverige og hele Norge. De er såkaldt gule lande. Det frarådes altså ikke at rejse dertil.

* Svenskere og nordmænd frarådes heller ikke at rejse til Danmark.

* Sverige og Norge er undtaget den såkaldte seksdagesregel. Den tilsiger, at man skal kunne bevise, at man har reserveret minimum seks overnatninger i Danmark for at få lov at rejse ind.

* Den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet, anbefaler mandag aften at gøre to regioner i Danmark til røde regioner. Det drejer sig om Region Midtjylland og Region Sjælland.

* Det vil sige, at styrelsen anbefaler den norske regering at fraråde ikke-nødvendige rejser hertil. Hovedstadsområdet hører ikke under Region Sjælland og vil derfor ikke være omfattet.

* Dermed anbefaler den norske sundhedsstyrelse også at indføre karantænepligt ved indrejse fra områderne. Der vil i givet fald være tale om ti dages hjemmekarantæne.

* Selv om rejser til Norge og Sverige fra Danmark ikke frarådes, anbefaler myndighederne, at man er ekstra forsigtig og opmærksom på at overholde gældende anbefalinger for at forebygge coronasmitte.

Kilder: Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.

Den norske sundhedsstyrelse (FHI) anbefaler nu Sjælland uden for Hovedstaden og Midtjylland som 'røde områder' grundet den seneste coronaudvikling.

- FHI anbefaler derfor, at disse lande bliver 'røde', når bestemmelserne for indrejsekarantæne skal opdateres i denne uge - hvis der ikke sker ændringer, lyder det fra afdelingsdirektør Line Vold på FHI's hjemmeside.

Sundhedsstyrelsen i Norge baserer blandt andet beslutningen på en vurdering af antal positive tilfælde per 100.000 indbyggere i de seneste to uger.

Se her, hvordan tallene fordeler sig:

 • Island (25,4)
 • Malta (58,6)
 • Holland (32,5)
 • Polen (23,0)
 • Cypern (20,1)
 • Færøerne (205,4)

Regioner i Sverige:

 • Östergötland (28,1)
 • Blekinge (29,5)
 • Värmland (20,2)
 • Uppsala (23,9)
 • Dalarna (26,8)
 • Örebro (29,8)

Regioner i Danmark:

 • Sjælland (minus hovedstadsregionen) (26,5)
 • Midtjylland (42, 3)

Ifølge det norske medie VG bliver et område rødt, hvis antallet af smittede de seneste to uger overstiger 20 per 100.000 indbyggere.

488 kommentarer
Vis kommentarer