Norma var ensom og døende - så gjorde Chris noget helt enestående

31-årige Chris Salvatore må kandidere til titlen som 'verdens bedste nabo'

Chris og Norma er adskillige. Foto: Privat
Chris og Norma er adskillige. Foto: Privat

Der er 58 års aldersforskel, men alligevel har 31-årige Chris Salvatore og hans 89-årige nabo, Norma Cook, knyttet et bånd ud over det sædvanlige.

For fire år siden flyttede Chris in i lejligheden ved siden af Normas i Los Angeles. Han lagde hurtigt mærke til den 89-årige kvinde, der ofte vinkede til ham fra vinduet. En dag bankede Chris på døren og introducerede sig selv:

- Hun tilbød mig et glas champagne og vi satte os ned og talte sammen. Vi klikkede med det samme, fortæller Chris, der er skuespiller, til The Today Show.

- Jeg er homoseksuel og Norma havde haft mange homoseksuelle venner i sin ungdom. Jeg tror, at det gjorde hende tryg ved mig, forklarer Chris Salvatore.

De to blev hurtigt bedste venner og Norma kalder Chris det barnebarn hun aldrig fik. Den 89-årige kvinde har aldrig fået børn og hun havde ingen familie i nærheden til at besøge hende.

Få måneder at leve i
Undervejs i deres mange samtaler fortalte Norma, at hun lider af leukæmi og det sidste halve år er den ældre kvindes helbred blevet forværret. Det står så slemt til, at lægerne har givet hende få måneder at leve i. Samtidig har hun brug for hjælp og pleje døgnet rundt og da Norma ikke har nogen opsparing, har hun ikke mulighed for at betale for hjælp.

I stedet trådte Chris til og de to venner blev enige om at hun skulle flytte ind hos ham, så Norma ikke havde udgifter til husleje:

- Normas sidste ønske var at blive i hjemlige omgivelser, sammen med sin kat Hermes, mens hun forbereder sig til efterlivet. Vi har været der for hinanden gennem de sidste par år og jeg føler det er min pligt at sørge for at hendes sidste tid bliver som hun ønsker det.

Vil inspirere andre
- Det meste af mit arbejde kan jeg forberede hjemmefra, så jeg har mulighed for at pleje hende det meste af døgnet, fortæller Chris Salvatore, der laver mad til Norma og samtidig startet en indsamling, der hjælper med at betale for hendes medicin. Og Norma er begejstret for sin unge vens evner i køkkenet:

- Hvis han ikke slår igennem som skuespiller, så kan Chris blive en rigtig god kok, vurderer den 89-årige kvinde.

Makkerparret håber nu at deres historie kan inspirere andre:

- Jeg håber andre vil blive inspireret til at være mere venlige overfor fremmede, eller naboer. Mennesker som de ved første øjekast måske ikke har meget til fælles med. Norma har lært mig, at man kommer langt med kærlighed og imødekommenhed. Når man tænder et lys for andre, så lyser det også op i folks eget liv, lyder meldingen fra Chris Salvatore.   

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere