Norsk ekspert: Drop alkohol til julefrokosten

Norsk samfundsdebattør foreslår et alkoholfrit julebord for at fremme integrationen

Ingen alkohol til sociale arbejdssammenhænge fremmer integrationen fra andre kulturer, siger norsk filosof. (Arkivfoto: POLFOTO)
Ingen alkohol til sociale arbejdssammenhænge fremmer integrationen fra andre kulturer, siger norsk filosof. (Arkivfoto: POLFOTO)

Hvis man gerne vil lette integrationen af mennesker, der kommer til landet fra andre kulturer, hjælper det at komme dem i møde. For eksempel ved at lade være med servere alkohol til sociale arbejdssammenhænge – for eksempel til julefrokoster.

Det siger den norske filosof og samfundsdebattør Lars Gule til NRK.

I dag går jagten ind på jule-spritbilister

- Det norske alkoholindtag er ikke normen i særligt mange lande, og det gælder ikke kun de muslimske lande, siger den norske filosof.

- Madvaner og skikke omkring det at drikke alhokol kan skabe barrierer. Mange vil ikke engang sætte sine ben i en bar, fordi det er et sted, hvor der serveres alkohol, fortsætter han.

Sjovt tweet: Politiet anbefaler disse drinks til weekenden

Han mener derfor, at nordmænd bør overveje at gøre julebordet helt alkoholfrit og ’nøjes’ med at drikke kaffe eller sodavand til maden, så de, der ikke har lyst til at drikke, også i fremtiden har lyst til at deltage i de sociale arrangementer.