Norsk elektronik-gigant outsourcer til Danmark: 122 nordmænd står til fyring

Det er tilsyneladende billigere for norske Elkjøb - på dansk Elgiganten - at samle sine kundecentre i København

Elgiganten vil samle sine kundecentre for de tre nordiske lande i København. På den måde sparer virksomheden penge. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Elgiganten vil samle sine kundecentre for de tre nordiske lande i København. På den måde sparer virksomheden penge. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Norske Elkjøb, som åbnede i Danmark i 1996 under navnet Elgiganten, samler sine kundecentre for de nordiske lande i København.

Det skriver norske VG.

122 ansatte i Norge står derfor til at miste jobbet, hvis de ikke tager imod et tilbud om at flytte med jobbet til København.

Mandag fik de ansatte i elektronikkæderne Elkjøb og Lefdals, der har samme ejer, kundecentre i Norge og Sverige besked om, at arbejdspladserne flytter til København. Det kommer til at ske inden 1. juli.

- Vi har i dag informeret ansatte i vort kundecenter i Norge om, at Elkjøb og Lefdals kundecentre bliver samlokaliseret i Danmark. Det vil være en proces gennem foråret og sommeren, hvor vi skal være færre mennesker i Norge og Sverige, mens vi samtidig øger bemandingen i Danmark, siger Åshild Indresøvde, der er kommunikationsdirektør i Elkjøb Nordic, til VG.

I dag arbejder 122 ansatte i kundecentret i Norge. De klarer, hvad der svarer til 90 årsværk.

Ifølge kommunikationsdirektøren skal danskerne imidlertid ikke regne med, at der kommer jobannoncer i danske aviser lige med det samme.

- Vi har et mål om at bemande kundecentret i København med nordmænd. Alle norske ansatte får tilbud om at følge med til København. Vi regner dog ikke med, at alle har mulighed for at flytte med. Derfor vil alle også få tilbud om hjælp til at søge nyt job, siger Indresøvde videre.

Det handler ifølge VG om at spare penge. Ved at samle kundecentrene i Danmark, hvor udgifterne forventes at være noget lavere end i Norge, så forventer Elkjøb en årlig besparelse på 20 millioner norske kroner.

- Der er hård konkurrence i elektronikbranchen, og dette er en måde at effektivisere driften på, siger Indresøvde.

- Vi håber på at kunne rekruttere så mange nordmænd som overhovedet muligt til kundecentret i København, så vore norske kunder møder norske kunderådgivere, siger kommunikationsdirektøren videre.

152 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere