Northside flytter - får millioner

Northside Festival i Aarhus kan se frem til en betydelig pengeindsprøjtning. Salling Fondene donerer nemlig 11 millioner kroner til en ny festivalplads, der samtidig flytter

Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Der var store smil og mindst lige så store krammere på scenen til Northside festival fredag eftermiddag.

Karen Salling, der er næstformand i Salling Fondene, gik på scenen sammen med blandt andre kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad og borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, for at bringe en glædelig nyhed til publikum.

Salling Fondene har valgt at donere intet mindre end 11 millioner kroner til Northsides nye festivalplads.

NorthSide har tidligere været ramt af uvejr - blandt andet til det engelske hovednavn Radioheads  koncert i sommeren 2017. Foto: Per Lange DK MusikNYT Træls: Vildt vejr truer stor festival

Det er nemlig planen, at den aarhusianske festival i 2021 skal flytte ud af Ådalen og et par kilometer sydpå til området ved Eskelunden i Viby.

Eskelunden er hele 500.000 kvadrameter stort, og det betyder, at festivalen vil få mere plads at boltre sig på. Derfor har Northside store ambitioner for sit nye hjem.

Og de ambitioner vil Salling Fondene nu vil hjælpe med at indfri.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker fra hele landet og forbedrer hverdagen, og det er jo præcis det, Salling Fondene støtter, siger Karen Salling til TV2 Østjylland.

Det nye område ved Eskelunden kommer ikke kun de op til 40.000 gæster på Northside festival til gode. Det er meningen, at det skal blive til en grøn bypark og koncertplads, der kan bruges hele året rundt.

- Når det er noget, der kommer både familier, studerende, motionister og naturinteresserede til gode, så er det noget, vi meget gerne vil bakke op om, lyder det fra næstformand i Salling Fondene, Karen Salling, til TV2 Østjylland.

Projektet med etableringen af den nye bypark og koncertplads kommer samlet set til at koste omkring 40 millioner kroner.

- De her penge kommer til at gå rigtigt langt i forhold til Eskelund-projektet, hvor vi om to år skal have vores bopæl. Men Eskelunden er jo også tænkt som et naturprojekt i Aarhus, så mit indtryk er, at det bliver godt for hele byen, siger talsmand for Northside, John Fogde, til TV2 Østjylland. Han kalder desuden checken fra Salling Fondene for en "herlig overraskelse".

2 kommentarer
Vis kommentarer