Norwegian-strejke: 25.000 passagerer berøres mandag

Mens piloterne og Norwegian-ledelsen forhandler i Oslo, fortsætter strejken mandag

Pilotstrejken har nu varet i en uge. (Foto: AP)
Pilotstrejken har nu varet i en uge. (Foto: AP)

Det norske flyselskab Norwegian meddeler, at strejken blandt piloterne fortsætter i selskabet mandag. Omkring 25.000 passagerer vil blive berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

Igen er indenrigstrafikken hårdest ramt. Et begrænset antal indenrigsflyvninger gennemføres i Danmark, mens næsten alle norske og svenske indenrigsflyvninger aflyses.

Se også: Strejkende piloter modtager nyt tilbud fra Norwegian

De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst.

Nogle få Europa-ruter aflyses, men derudover kommer ruterne mellem Skandinavien og USA og Skandinavien og Thailand efter planen til at afgå som normal, oplyser Norwegian.

- Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver berørt af aflysninger. Vi vil stadig gøre alt, vi kan, for at tage vare på vores passagerer på bedst mulig måde, skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

Se også: Pilot-fagforening afviser: Venter på svar fra modpart

Pilotstrejken har nu varet i en uge. Den begyndte, da 70 piloter gik i strejke lørdag den 28. februar. Strejken blev især mærkbar, da yderligere 650 piloter gik i den lovligt varslede strejke onsdag den 4. marts.

Flyselskabet anslår, at omkring 20.000 passagerer søndag var berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

De strejkende piloter i fagforeningen Parat har søndag eftermiddag modtaget et nyt forhandlingstilbud fra Norwegian, som der nu forhandles videre om i håb om et snarligt forlig.

Se også: Norwegian-topchef afviser påstand fra Stefan Löfven

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere