Norwegian til piloter: Kom til forhandlingsbordet NU

Strejkende piloter får nu en tidsfrist for at komme til forhandlingsbordet

Norwegians topchef Bjorn Kjos har givet strejkende piloter et ultimatum. Foto: Hakon Mosvold Larsen/AP
Norwegians topchef Bjorn Kjos har givet strejkende piloter et ultimatum. Foto: Hakon Mosvold Larsen/AP

Med overskriften 'Nok er nok' har det norske flyselskab Norwegian krævet, at de strejkende piloter kommer til forhandlingsbordet inden klokken 15 i dag.

750 piloter strejker, heraf 100 danske, og alene i dag har 35.000 mennesker været berørt af de aflyste flyafgange. 26 aflyste afgange har berørt Danmark på den ene eller anden måde.

- Der er undtagelsestilstand i hele koncernen. Nok er nok. Over 100.000 passagerer er indtil nu blevet berørt af pilotstrejken, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Piloterne har nedlagt arbejdet trods natlige forhandlinger, hvor begge parter ellers hævder, at de havde kompromis-hatten på.

Se også: Strejkende piloter forhandlede i nat: Så mange er ramt i dag

- Men der er ikke noget nyt. Vi har ikke fundet nogen løsning. Vi er nødt til at finde en løsning for passagerernes skyld. Vi fortsætter dialogen i dag, siger leder i fagforeningen Parat, der organiserer piloterne, Hans-Erik Skjæggerud, til det norske nyhedsbureau, NTB.

Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har nu fået fuldmagt fra ledelsen i moderselskabet i Norwegian Air Shuttle til at få hele koncernen ud af den krise, der er skabt.

Se også: Norwegians flyvninger er hårdt presset af pilotstrejke

- Nattens forsøg på at få reelle forhandlinger i gang lykkedes ikke. NAN’s forhandlere ønskede at inkludere rigsmægler Nils Dalseide (Norsk pendant til forligsmanden i Danmark, red.), som sad klar i nærheden, men han var alligevel ikke ønsket til mødet af NPU og Parat, skriver Norwegian.

Piloterne strejker, fordi de frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Se også: Norwegian-piloter: Vores krav er de samme

Topchef afviser

Derfor kræver piloterne, at de bliver ansat i moderselskabet Norwegian Air Shuttle, men det afviser topchefen i Norwegian Bjørn Kjos. Han slog samtidig fast i går, at flyselskabet ikke har råd til en lang konflikt.

- Vi tør ikke spå om, hvor mange penge, vi har tabt pr. dag. Men vi havde et underskud på 1,6 mia. kroner sidste år, og vi har ikke råd til at blive ved med at tabe penge – men vi går dog ikke konkurs de kommende dage, sagde Bjørn Kjos på et pressemøde ifølge nyhedsiden Standby.dk.

Se også: Norwegian-chef: Vi har ikke råd til en langvarig strejke

Piloterne har truet med at trække Norwegian retten. Her vil de kræve, at de får ansættelse i moderselskabet.

Kunder, der er berørt af aflysninger, kan ringe til Norwegian på +47 21 49 21 49 (døgnåbent).

- Nu starter nedtællingen, med sidste frist for NPU og Parat, til klokken 15, slutter Norwegian sin pressemeddelelse.

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere