Norwegian viste dyrplageri på fly-skærme: - Jeg fik kvalme

Filmen skulle aldrig have været vist, indrømmer flyselskabet

Ved du noget? Så tips os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

Tyrefægtning, en bjørneunge i lænker, som bryllupsgæster morede sig over, og aber fanget i små bure.

Det har været en del af tv-underholdningen for passagerer på Norwegian-fly, skriver norske VG.

Ekstra Bladet har talt med Norwegians informationschef i Danmark, Daniel Kirchhoff, der fortæller, at filmen muligvis også er blevet vist på danske flyvninger.

Filmen er blandt andet blevet vist på en flyvning fra Barcelona til Norge, som norske Silje Grytten fra Oslo var med. Hun er rystet over, at flyselskabet underholder passagererne på den måde.

- Det er helt forkasteligt, at de kommer så mange mennesker ind i et fly, inklusiv børn, og tvinger dem til at se på film af dyr, der har ondt eller er i nedværdigende situationer. Jeg fik kvalme, siger hun til VG.

Det var ikke muligt for passagererne at skifte kanal på tv'et, og de kunne heller ikke slukke for det.

Flyselskabet undskylder
VG har været i kontakt med Norwegian, som i en mail til avisen beklager, at filmen blev sat på.

'Det er en film, som aldrig skulle have været vist om bord på vores fly. Der er desværre sket et glip mellem Norwegian og dem, der leverer indhold til os. Vi arbejder nu på at fjerne det så hurtigt som muligt og undskylder over for folk, der kan være blevet krænket af indholdet,' skriver kommunikationsrådgiver Tonje Næss fra Norwegian til VG.

'Videoen viser dyrplageri, noget vi selvfølgelig fordømmer, og den skulle aldrig have været vist om bord på vores fly,' uddyber kommunikationsrådgiveren, da VG spørger ind til sagen.

Informationschef: Kæmper for at få det fjernet
Den danske informationschef i flyselskabet, Daniel Kirchhoff, fortæller, at filmen er blevet vist på flyvninger i Norwegians europæiske rutenet. De film, der vises om bord, går igen på flyvninger, fortæller han.

- Men som vi også gør meget klart, er det et glip i den proces, der har været med leveringen af det her materiale, og nu gør vi alt, hvad vi kan, for at få fjernet det hurtigst muligt, siger informationschefen.

- Har det også været tilfældet i Danmark, at folk har kunnet se det her?

- Det har kørt på vores flyvninger, så det er muligt. Men det er selvfølgelig noget, som vi på det stærkeste tager afstand fra, siger Daniel Kirchhoff.

- Præcis hvilke flyvninger, det har kørt på, har jeg ikke overblik over, men har man været om bord på en Norwegian-afgang, er det muligt, man er blevet eksponeret for det.

Norwegian raser i luftkrig: 'SAS lyver for at undgå billige priser'