Norwegianfly forsinket af himlens skønhed

Et fly fra Tromsø til London blev forsinket af passagererne. De ville hellere se på nordlys end flyve

(Foto: Jacob Ehrbahn)
(Foto: Jacob Ehrbahn)

Passagererne til flyselskabet Norwegians maskine fra Tromså i Nordnorge til den britiske hovedstad, London, var ellers klar til at flyve fredag aften.

De havde fået tjekket deres boardingkort og var på vej hen til trappen op til flyet, da noget skete på himlen.

Mange af passagerne var udenlandske turister, der var kommet til Tromsø for at se dette syn.

Samfund Utrolige optagelser: Se 2014 fra rummet

Og nu trak skyerne, der i dagevis havde ligget tungt og mørkt over Tromsø, sig pludselig væk. Så åbenbarede det sig, nordlyset, der dansede hen over den kolde himmel.

Avisen Dagbladet skriver, at det fik passagererne til at blive. De nægtede at gå om bord i flyet.

- Det sker tit igennem vinteren, fortæller Svein Idar Henriksen, driftschef i Tromsø for det statslige selskab Avinor, der driver lufthavne i Norge.

- I det her tilfælde førte det til en forsinkelse på et kvarter, men det kan Norwegian indhente på turen til London, siger han.

Samfund TV: Se nordlyset stråle over Tromsø

Han fortæller, at mange af passagerne var nordlysturister, der har været i Tromsø i op til en uge uden at få så meget som et lille glimt af det specielle lys.

- Selvfølgelig bliver de stående ved flyet, når de ser nordlyset. Og vi jager dem ikke ind, siger driftschefen, der tilføjer, at både Norwegian og Avinor lever at passagererne.

Dagbladet har spurgt Norwegian, om flyselskabet ikke har et ansvar over for de passagerer, der har betalt for en billet, og som ikke gider at blive forsinket på grund af noget lys på himlen.

En talskvinde for selskabet siger, at et kvarters forsinkelse som den fredag aften sådan set ikke regnes for en forsinkelse.

- Nordlys er usædvanligt, og det er hyggeligt, at turisterne synes, at der er fint og smukt i det nordlige Norge, siger talskvinden Charlotte Holmbergh, der ikke har tal på, hvor tit nordlys-interesserede passagerer forsinker selskabets fly.

0 kommentarer
Vis kommentarer