Norwegians europæiske konkurrenter hjælper i strejketid

Flyselskaber, der normalt kæmper om samme afgange som Norwegian, flyver nordmændenes strejkeramte ruter

Selvom de til daglig er benhårde konkurrenter i det europæiske luftrum, hjælper flere selskaber det strejkeramte Norwegian med flyselskabets ruter, så nogle fly kan komme på vingerne trods piloternes arbejdsnedlæggelse.

Ifølge netmediet Check-in flyver CSA Czech Airlines og græske Aegean Airlines flere Norwegian-flyvninger trods konkurrencen.

Begge flyselskaber konkurrerer til daglig med Norwegian på flyvninger til og fra Prag og Athen, men filosofien lader til at være, at man godt kan hjælpe hinanden alligevel - ikke mindst hvis der er penge i luften.

Se også: Norwegian-strejke berører 20.000 passagerer tirsdag

Således stiller tjekkerne og grækerne fly til rådighed for Norwegian og hjælper med at gennemføre så meget af nordmændenes trafikprogram som muligt, skriver Check-in.

CSA Czech Airlines har haft et Airbus A319-fly i sving for Norwegian i weekenden og fløj blandt andet til Prag.

Aegean har siden lørdag haft to Airbus A320-fly i sving og fløjet ture til blandt andet Paris, Amsterdam og Krakow. Også ture mellem Stockholm og København samt svenske indenrigsflyvninger har grækerne ifølge Check-in taget sig af.

De to selskaber tilhører kategorien af såkaldt traditionelle netværksselskaber, som konkurrerer mod lavprisselskaber. De er medlem af hver deres globale alliance.

Se også: Neutral tredjepart skal løse pilotstrejken

CSA Czech Airlines er medlem af SkyTeam-alliancen, som blandt andet også tæller Air France og KLM, mens Aegean Airlines er medlem af Star Alliance, hvor også SAS hører til.

Norwegian har de seneste mange dage fået hjælp fra adskillige europæiske flyselskaber til at flyve, mens selskabets skandinaviske piloter har strejket.

Også et slovakisk selskab, et kroatisk selskab, britiske og portugisiske flyselskaber har sendt fly til de skandinaviske lufthavne.

Forhandlingerne mellem Norwegian og piloterne er over flere gange løbet ind i en mur, men ifølge norske medier er der blevet forhandlet natten til tirsdag for at finde en løsning.

20.000 passagerer vil blive berørt af aflysninger og forsinkelser tirsdag på grund af pilotstrejken, oplyste Norwegian mandag aften i en pressemeddelelse.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere