Notat sår tvivl om antallet af corona-indlagte

Belastningen af sygehuskapaciteten fra coronapatienter har været overestimeret med 25 procent, viser notat

Sådan sagde Mette Frederiksen bl.a. på onsdagens coronapressemøde.
Følg Samfund

Sygehuskapaciteten har været mindre presset end hidtil antaget, viser et notat fra Sundhedsstyrelsen.

Det skriver Berlingske.

Notatet viser, at myndighederne har overvurderet antallet af indlagte på grund af coronavirus med op til 25 procent. Det reelle antal indlagte i forhold til maksgrænsen er markant lavere end hidtil antaget, skriver avisen.

Testet for corona
Det skyldes, at alle patienter, der har været indlagt på danske sygehuse, rutinemæssigt er blevet testet for coronavirus.

Patienter, der har været indlagt efter en trafikulykke, eller fordi de skulle føde, har derfor talt med i statistikkerne, hvis de blev testet positive for coronavirus.

Dermed er patienter, der ingen symptomer havde og derfor ikke krævede behandling, blevet regnet med i opgørelsen over indlagte med coronavirus.

De har således heller ikke været indlagt på de afsnit, der var forbeholdt coronapatienter. Og de har derfor heller ikke optaget senge og presset kapaciteten.

– Det samlede tal for dag-til-dag nyindlagte på sygehuse samt totalt antal indlagte på sygehus, uanset afdeling, vil være overestimeret i varierende grad afhængig af niveauet for samfundssmitte i sygehusets optageområde, men kan i perioder formentlig have været overestimeret med op til 25 procent, fremgår det af notatet ifølge Berlingske.

Til avisen siger Kjeld Møller Pedersen, professor og sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet, at der er tale om et centralt dokument.


SSI erkender
Hos Statens Serum Institut erkender man, at tallet for indlæggelser gælder over alle smittede patienter.

'Det er således korrekt, at der ikke skelnes imellem, om der er tale om, at en person testes positiv i en screeningsprøve ved indlæggelse af andre årsager', skriver SSI i et svar til Berlingske.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind