Novo Nordisk Fonden giver milliarder til diabetescenter

2,8 milliarder kroner skal sikre, at 11.000 patienter de næste 15 år kan få bedre behandling for diabetes

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Region Hovedstaden får en milliardinvestering i sin behandling af diabetes. Novo Nordisk Fonden har besluttet at give en rekordstor donation på 2,8 milliarder kroner til et nyt diabetescenter - Steno Diabetes Center Copenhagen - i København.

Centeret skal drives af Region Hovedstaden. De mange penge skal sikre, at flere end 11.000 patienter årligt frem mod 2029 får den bedst mulige behandling for diabetes. Ud over behandling vil centret fokusere på klinisk forskning.

- En af Novo Nordisk Fondens vigtigste opgaver er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, som forbedrer menneskers helbred og velfærd, siger formanden for Novo Nordisk Fonden, Sten Scheibye.

- Derfor har vi besluttet os for at støtte det nye diabetescenter, som vil kunne måle sig med de allerbedste i verden.

På centret vil der blive adgang til en diætist, fysioterapi, fysisk aktivitet, screening og behandling for fodkomplikationer, øjen-, nyre-, neurologiske-, hjerte/kar- samt tand- og mundkomplikationer, oplyser Region Hovedstaden.

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), er glad for, at Steno Diabetes Center Copenhagen får økonomiske muskler til at kombinere behandling og forskning.

- Stadig flere vil få diagnosen diabetes. Derfor er der brug for et innovativt diabetescenter, der kan tilbyde en behandling på højde med de allerbedste i udlandet, og hvor forskere fra ind- og udland kan være i front i et stærkt forskningsmiljø, siger hun.

- Vi ved fra internationale erfaringer, at et tæt samarbejde mellem behandling og forskning også giver de bedste behandlingsresultater. Det er mit håb, at det også kan give mere viden om, hvordan vi bedst tackler andre store folkesygdomme.

Centeret forventes at stå klar i 2020 og vil blive tilknyttet Herlev Hospital.

4 kommentarer
Vis kommentarer