Novo Nordisk starter milliardbyggeri i USA

Pengene vælter ind i USA for Novo Nordisk, der nu har påbegyndt byggeriet af en enorm fabrik

USA har længe været en pengemaskine for Novo Nordisk, og i de seneste år har den kørt i allerhøjeste fart. For at kunne leve op til efterspørgslen har diabetesgiganten fra Bagsværd nu begyndt byggeriet af en enorm fabrik.

Det sker i byen Clayton i delstaten North Carolina ved siden af en eksisterende fabrik. Den nye fabrik får 700 medarbejdere, og byggeriet vil koste to milliarder dollar svarende til lidt over 13 milliarder danske kroner.

- Efterspørgslen efter god diabetesbehandling stiger i takt med den stigende udbredelse af diabetes i USA, skriver administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i en meddelelse.

- Jeg er stolt over at kunne tage det første spadestik til vores nye fabrik. Dette anlæg kommer til at spille en afgørende rolle i forhold til at imødekomme behovene hos mennesker med diabetes i USA de næste mange år, tilføjer han.

USA er verdens største og mest lukrative marked for medicin. Trods visse udfordringer har Novo Nordisk oplevet markant fremgang i landet de sidste mange år.

I 2015 omsatte Novo Nordisk samlet for 108 milliarder kroner, og 57 af dem blev tjent i USA.

Det danske selskab har en markedsandel på 38 procent i USA, der har et decideret fedme og diabetesproblem. I 2012 havde 29,1 millioner amerikanere diabetes ifølge American Diabetes Association. 86 millioner havde forstadier til diabetes.

Den nye fabrik skal lave ingredienserne til Novo Nordisk store håb for fremtiden, diabetesbehandling i pilleform, samt stoffer til eksisterende insulin.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere