Novo Nordisk starter milliardbyggeri i USA

Pengene vælter ind i USA for Novo Nordisk, der nu har påbegyndt byggeriet af en enorm fabrik

USA har længe været en pengemaskine for Novo Nordisk, og i de seneste år har den kørt i allerhøjeste fart. For at kunne leve op til efterspørgslen har diabetesgiganten fra Bagsværd nu begyndt byggeriet af en enorm fabrik.

Det sker i byen Clayton i delstaten North Carolina ved siden af en eksisterende fabrik. Den nye fabrik får 700 medarbejdere, og byggeriet vil koste to milliarder dollar svarende til lidt over 13 milliarder danske kroner.

- Efterspørgslen efter god diabetesbehandling stiger i takt med den stigende udbredelse af diabetes i USA, skriver administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i en meddelelse.

Fabrikken vil være den blot anden fabrik for Novo Nordisk, der producerer det medicin, der bliver solgt over hele verden. Den første ligger i Kalundborg. Den nye, store fabrik vil efter planen stå færdig i 2020.

- Når vi laver analyser af, hvad vi skal bruge om 10 år, så kan vi se, at vi allerede nu skal begynde at udvide. Og da USA er vores største marked giver det mest mening at lægge fabrikken der, siger kommunikationschef Mike Rulis.

USA er verdens største og mest lukrative marked for medicin. Trods visse udfordringer har Novo Nordisk oplevet markant fremgang i landet de sidste mange år.

I 2015 omsatte Novo Nordisk samlet for 108 milliarder kroner, og 57 af dem blev tjent i USA.

Det danske selskab har en markedsandel på 38 procent i USA, der har et decideret fedme- og diabetesproblem. I 2012 havde 29,1 millioner amerikanere diabetes ifølge American Diabetes Association. 86 millioner havde forstadier til diabetes.

- En stor del af vores fremtidige vækst vil komme fra USA. Vi har en lavere markedsandel i USA end vi har i Europa og mange andre lande. Det ser vi ingen grund til, den skal være, siger Mike Rulis.

Novo Nordisks globale markedsandel er på omkring 47 procent.

Novo Nordisk forventer at investere syv milliarder kroner i 2016, et hop fra 5,2 milliarder kroner i 2014.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere