Novo-topchef blandt verdens bedste i lønstigning

Lars Fruergaard Jørgensen, Novo-topchef, er med i den internationale superliga, når det kommer til lønstigninger

Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk. Arkivfoto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix
Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk. Arkivfoto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix

Med en lønstigning på 30 procent er Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen med i førerfeltet i medicinalindustrien, når det kommer til at maksimere sin løn.

For nok kan han ikke være med, når det kommer til at hive flest millioner kroner i lønposen, men når det kommer til lønstigning er han en klar nummer to i verden.

Se også: Smed 1300 på porten: Scorer selv 41,3 mio.

Det amerikanske tidsskrift Endpoints News, der dækker medicinalindustrien har opgjort lønninger for verdens bedstbetalte medicinaldirektører. Her kan Fruergaard end ikke snige sig ind i top15 med sin årsløn på 41,3 millioner kroner. Men når det kommer til lønstigning giver han altså sine kolleger baghjul.

Således steg han fra 2017 til 2018 med 9,5 millioner kroner, hvilket altså svarer til 30 procent. Han er kun overgået af Giead-direktør John Milligan, der sætter alle konkurrenter til vægs på alle parametre. Således er han gået fra 101,6 millioner kroner i 2017 til markedets højeste løn på 171,6 millioner kroner. Dermed napper han førstepladsen i lønstigning for direktører i medicinalindustrien med en vækst på 69 procent.

Se også: Lønfest hos topcheferne: Stigning på 82 procent

Se hele listen i tabellen herunder:

Kilde: Endpoints News/Novo Nordisk årsrapport

73 kommentarer
Vis kommentarer