Novochef: Fyringer er nødvendig tilpasning til fremtiden

Trods milliardoverskud er det nødvendigt at fyre 1000 ansatte i Novo Nordisk, siger afgående topchef.

Følg Samfund

Selv om den danske medicinalgigant Novo Nordisk for nylig kunne offentliggøre et milliardoverskud i sit regnskab for første halvår i år, så er der ingen vej uden om en fyringsrunde, hvor der skal skæres 1000 stillinger.

Det siger den afgående topchef i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen. For Novo Nordisk skal vænne sig til at få lavere priser for produkterne på det store amerikanske marked, og derfor skal der skæres i omkostningerne, siger han.

- I de seneste år har vi ansat folk og er vokset ganske betragteligt. Men vi kan se, at vores forretning i USA vil være presset i 2017 på grund af lavere priser.

- Der er også usikkerhed om prisniveauet for 2018 i USA. Derfor har vi fundet det nødvendigt, siger Lars Rebien Sørensen.

Novo Nordisk omsatte for 54,7 milliarder kroner i første halvår 2016. Det gav et nettoresultat for insulingiganten fra Bagsværd på 19,4 milliarder kroner.

- Man er nødt til i en forskningsbaseret virksomhed som Novo Nordisk at have et stort milliardoverskud for at have finansiel styrke til at påtage sig den risiko, der ligger i meget forskning og udvikling. Derfor har vi en stærk balance og stærke finanser.

- Det burde ikke være svært at forstå, at når indtægterne ikke stiger så meget, så kan vi heller ikke lade udgifterne stige så meget, siger Lars Rebien Sørensen.

Han offentliggjorde 1. september, at han stopper efter 16 år i spidsen for Novo Nordisk. 1. januar 2017 overlader Lars Rebien Sørensen officielt posten som administrerende direktør til Lars Fruergaard Jørgensen.

Dermed bliver en af hans sidste aftryk som topchef altså at sige farvel til 1000 medarbejdere, men det hører med til jobbet, siger han.

- Det er ubehageligt, og det vil skabe stor usikkerhed hos de medarbejdere, som i en periode ikke ved, om de har ansættelse i selskabet.

- Men hvis du spørger om, hvordan jeg har det personligt med det, så er det en del af at være leder af en stor international virksomhed. Nogle gange går det godt, så får vi roser. Andre gange er der tidsler, og det tager vi med, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?