Novos pengetank svulmer til 378 milliarder kroner

Novo A/S, pengetanken bag Novo Nordisk, er vokset i 2015. Novo-aktierne alene er 280 milliarder kroner værd

Aktieposten i Novo Nordisk har hjulpet pengetanken bag Danmarks største medicinalselskab til et ganske fremragende 2015.

Milliarderne i form af kursgevinster og afkast på investeringer er strømmet ind, og samlet sidder Novo A/S nu på en formue på markante 378 milliarder kroner. Et hop på 123 milliarder kroner på et år.

- Vi er særdeles tilfredse med resultatet i 2015, hvor vores investeringer både inden for og uden for Novo Gruppen har nået et nyt niveau.

- Dermed kan vi leve op til vores mål om både at være et stabilt finansielt grundlag for selskaberne i Novo Gruppen og levere et tilfredsstillende afkast til Novo Nordisk Fonden, skriver Novo A/S i en pressemeddelelse.

Novo A/S ejer bestemmende indflydelse i Novo Nordisk, Novozymes, NNIT. Derudover bliver der investeret i life science-selskaber og almindelige værdipapirer som aktier og obligationer.

Ejerskaberne af de store selskaber indbragte Novo A/S 108 milliarder kroner, investeringer i life science 8,6 milliarder kroner og investeringer i aktier og obligationer 2,9 milliarder kroner.

Kigger man på Novo A/S' resultat, altså overskud, der ikke er bundet i store investeringer, steg det til 14,8 milliarder kroner i året.

Det er ikke mindst kommet fra, at Novo A/S i 2015 udnyttede et boomende marked inden for biotek til at sælge eller deltage i børsnoteringer af mange af de selskaber, Novo A/S ejer mindre andele af.

Novo A/S solgte i 2015 13 selskaber og børsnoterede fire.

- Vi ser fortsat en meget positiv udvikling inden for life-science og bioteknologi. Der har i 2015 været en betydelig optimisme på især det amerikanske marked.

- Vi udnyttede det meget attraktive bio-tech og life-sciencemarked i USA til at sælge aktier på det børsnoterede marked for 3,6 milliarder kroner i 2015, mens investeringerne nåede et niveau på 1,7 milliarder kroner, skriver Thomas Dyrberg, chef for Venture-området i Novo A/S.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere