Nr. 2 fra DM i grill afslører: Sådan gør du grillen klar

Nummer to fra DM i grill guider dig til at gøre din grill klar til brug

(Foto: AP).
(Foto: AP).

Op til 23 grader og sol, blå himmel og weekend.

For mange danskere betyder det, at grillen skal frem og tages i brug.

Men hvad er det vigtigt at huske på, når grillen skal gøres klar til en ny sæson? Det fortæller Rasmus Bleeg, der i 2014 og 2015 blev nummer to til DM i grill, til Ekstra Bladet.

Der er overordnet set to ting, man skal være opmærksom på at tjekke: Risten og låget.

Risten
- Tjek om risten skal skiftes eller gøres ren, siger Rasmus Bleeg.

Når risten skal gøres ren, skal man varme grillen godt op, lægge risten over briketterne og lade den være der i ti minutter til et kvarter.

- Så er det nemmest at børste den ren, siger grill-eksperten.

Danskerne har en tendens til at smøre et for tyndt lag solcreme på kroppen, og så falder effekten drastisk. (Foto: Colourbox) Samfund - 6. maj. 2016 - kl. 09:12 Nu kommer solen: Sådan beskytter du dig

Låget
Derudover er det vigtigt at tjekke låget til grillen.

- Nu har det været et fugtigt vintervejr, så hvis grillen har stået ude, skal den tjekkes for urenheder, siger eksperten og fortsætter:

- Tjek, at den ikke er ulækker indeni, og giv den en god omgang vask med sulfo og en børste, så den er klar til sommeren.

Ifølge nummer to til DM i grill er det i det hele taget ikke så svært:

- Det skal være sådan, at man har lyst til at lægge en bøf på den, siger Rasmus Bleeg.

Frem med grillen! Weekenden bliver fremragende. Samfund - 6. maj. 2016 - kl. 06:54 Hav grillen klar: Solskin fra morgen til aften i weekenden

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere