Nu åbner Wuhan: Derfor hviler alle øjne på Kina

I Wuhan er der endelig glæde, mens resten af Kina - og resten af verden - frygter endnu et udbrud af coronavirus

I Danmark begynder vi så småt at genåbne, men kunne det være gjort før? Video: Ritzau Scanpix
Følg Samfund

For første gang i lang tid var der smil at spore på læberne af kineserne i Wuhan, da byen i denne uge blev åbnet efter at have været lukket ned siden coronavirussens udbrud tilbage i december.

Optimismen er også til at se i flere kinesiske medier, idet byen, der i begyndelsen karakteriserede landets manglende evne til at stoppe smitten, nu er et symbol på Kinas genopretning.

Men bag den blomstrende optimisme lurer også en frygt. En frygt for, at coronavirussen igen låser landet i et jerngreb, som det har været tilfældet ikke blot i Kina - men i store dele af verden.

Det skriver det amerikanske medie CNN i en analyse.

Under et møde med lederne i Kinas kommunistiske parti opfordrede præsident Xi Jinping i denne uge til en 'utrættelig indsats for at beskytte mod importerede tilfælde fra udlandet og forhindre et nyt udbrud i landet'.

Bekymringen kommer særligt til udtryk i Beijing, hvor der endnu er iværksat strikse tiltag for at forhindre virussen i at sprede sig, idet den offentlige transport er begrænset markant, og udlændinge mærker særlige restriktioner for, hvor og hvordan de må bevæge sig, idet man frygter nye coronatilælde.

I Hubei-provinsen, hvor Wuhan er hovedstad, fortsætter man også med at være i højeste alarmberedskab. Her lød det torsdag fra myndighederne , at selvom der ikke var nye smittetilfælde, så betyder det ikke, at der ikke er nogen risiko.

Ifølge CNN-skribenten James Griffin hviler alle øjne i øjeblikket på Kina, fordi landet er længst fremme i forløbet med coronavirussen sammenlignet med Europa og USA. Alle venter spændt på at se, hvorvidt det lykkes at komme tilbage til arbejdet, eller om coronavirussen vil blomstre på ny i takt med, at man letter på de tiltag, der blev implementeret for at stoppe spredningen.

Så mens tusindvis af borgere i denne uge omsider kan forlade Wuhan og blive genforenet med deres familier i resten af Kina, så hærger der stadigvæk en frygt - ikke blot i Kina - for at virussen slår til igen, skriver det amerikanske medie.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind