Nu ændrer DSB køreplanen: Sådan kører togene her til morgen

Glem den køreplan, du endelige har lært uden ad. Fra i dag træder en ny S-togkøreplan nemlig i kraft

Mandag træder DSB's nye S-togkøreplaner i kraft. Det betyder flere tog i myldretiden og færre om aftenen. Polfoto
Mandag træder DSB's nye S-togkøreplaner i kraft. Det betyder flere tog i myldretiden og færre om aftenen. Polfoto

DSB's nye køreplan træder i kraft mandag, men det er i virkeligheden en gammel udgave fra 2014, der genbruges.

- Banedanmark har implementeret et signalsystem på Hillerød-strækningen, som gør, at vi nu har mulighed for at anvende vores tog efter en gammel køreplan, som kunderne var gladere for. Så håbet er, at det bliver mere attraktivt at køre med S-tog ved at bruge en plan, som folk kender, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til TV 2 Lorry.

Langt de fleste linjer i S-tognettet ændres. Eksempelvis erstatter linje E linje A, hvis strækning i fremtiden bliver mellem Hillerød og Køge.

Det skyldes, at visse linjer haft mange passagerer på første del af strækningen og færre på den sidste del. DSB har dagligt 350.000 passagerer.

DSB vil have 'rullende fortov'
I fremtiden bliver minutallene også ændret.

'Når vi i S17 lægger linjerne om, bliver belægningen mere ensartet på hver enkel linje. Det giver en mere effektiv drift og bl.a. mulighed for at etablere et længe ønsket ‘rullende fortov’, der stopper ved alle stationer og giver lidt flere tog i eftermiddagens myldretid mellem København og Høje Taastrup', skriver DSB på deres hjemmeside.

I hverdagene før klokken 20 vil der køre flere toge, mens der efter klokken 20 kører færre toge end hidtil.

'Banedanmark udfører rigtig meget sporarbejde på S-togsnettet om natten, i weekenden, i ferieperioder og på hverdagsaftner efter kl. 20. En af fordelene ved den ændrede plan, hvor vi kører færre tog efter kl. 20, er, at Banedanmark ikke får behov for at gennemføre ligeså mange omlægninger og aflysninger som tidligere', skriver DSB på hjemmesiden.

Se alle ændringerne herunder: