Nu afgøres Bocuse d'Or - Dansk verdensstjerne hjælper berygtet modstander

Danmarks repræsentant ved verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, får konkurrence af tidligere dansk vinder af konkurrencen

Foto: Tobias Selnæs Markussen
Foto: Tobias Selnæs Markussen

Det er store sko 26-årige Kadeau køkkenchef Morten Falk skal udfylde på scenen ved jubilæums udgaven af verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence 'Bocuse d'Or' i Lyon i Frankrig.

Tidligere har den tre stjernede Michelin-kok og sværvægter Rasmus Kofoed vundet både bronze, sølv og guld ved konkurrencen, mens Jeppe Foldager fra Søllerød Kro har hjemtaget sølv til Danmark.

I formiddags startede Morten Falk sin del af konkurrencen, hvor den tidligere vinder Rasmus Kofoed stadig spøger.

Netop  Rasmus Kofoed kan vise sig at blive en af de største udfordringer for Morten Falk.

Kofoed træner Ungarn
Det seneste år har Geranium kokken fungeret som træner for det ungarske hold, der på hjemmebane sikrede sig sejren i den europæiske kvalifikationskonkurrence forud for finalen.

På Instagram ønsker Kofoed sine to ungarnske kokke Tamás og Kevin held og lykke, mens han også sender en hilsen afsted til de resterende 23 nationer, der stiller op ved finalen i Lyon.

Ved årets Bocuse d'or har de 24 hold fået til opgave at lave en version af den klassiske Lyon-egnsret 'kylling og skaldyr', mens de til forret skal lave en vegansk ret.

Deltagerne har hver fem timer og 25 minutter til at kreere deres menu, der serveres i to omgange på henholdsvis tallerken og deres fad.

Utilregnelige dommere
Ifølge tidligere souschef på Michelin-restauranten Henne Kirkebykro og chefkok på den eksklusive københavnske restaurant 'Hjemme', Mads Battefeld, er konkurrencen særdeles krævende.

I knap to år har Morten Falk og hans hold trænet op til konkurrencen selvom de først halvandet år senere fik hovedretten at vide.

- For at komme med til konkurrencen, skal man virkeligt ville det. Deltagerne har kendt hovedretten siden august og trænet den intensivt lige siden. Det er de færreste, der gider lave den samme ret hver dag i et halvt år, fortæller Mads Battefeld, der sammen med en række af landets bedste kokke er rejst ned for at støtte Morten Falk i konkurrencen.

- Selvom konkurrencen er hård, er forventningen til Morten en top treplacering. Det er marginalerne der afgøre det. Dommerne går op i alt fra kokkenes påklædning og fremtoning til måden de håndtere og tilbereder fødevarerne inden de ender på tallerken, forklarer Mads Battefeld.

Morten Falk afleverer sin ret klokken 14.55 tirsdag. Den endelige afgørelse falder først onsdag aften.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere