Nu banker sommervarmen ind over landet: Her bliver det op til 25 grader

Hele næste uge bliver varm og solrig, men specielt to dage vil give rigtig sommervarme

I næste uge melder sommeren for alvor sin ankomst til landet, hvor sol og varme vil præge vejrbilledet allerede fra på søndag.

Her starter temperaturerne at bevæge sig stille op på mellem 14 og 19 grader, hvor det kun ved kysterne kan føles lidt koldere på grund af en stille søbrise.

- Men det bliver ikke meget koldere her, for der vil næsten ikke være vind til stede, så det er kun søbrisen, som gør det koldere ved vandet, siger DMI's vagthavende meteorolog, Martin Lindberg.

Varmest midt i landet
Når næste uge går i gang, stiger temperaturerne yderligere, og solen vil skinne kraftigere.

Mandag bliver det mellem 15 og 20 grader, tirsdag bliver det lokalt op til 21 grader lokalt, og onsdag mellem 20 og 21 grader.

Fra på torsdag begynder det til gengæld at ligne noget, som minder om ægte sommervejr, når temperaturen vil nå op på mellem 22 og 24 grader lokalt. Få steder kan solen få temperaturen helt op på 25 grader.

Det vil specielt være midt på Sjælland og midt i Jylland de høje temperaturer vil kunne mærkes. 

- Prognoserne siger 21-22 grader torsdag og fredag, men de plejer at undervurdere temperaturerne lidt, for de tager ikke højde for den store mængde sol, som kan gøre det meget varmere.

- Og solen vil skinne rigtig meget i den kommende uge, så derfor kan det godt blive op til 25 grader nogle steder på torsdag og fredag, siger Martin Lindberg fra DMI.

Der handles på livet løs i Ancher's Havecenter. (Foto: Henning Hjorth) Tips og guides Tidens fem bedste havetips

41 kommentarer
Vis kommentarer